Robin Mobile zal binnenkort overgaan in de naam Budget Mobiel. Voor bestaande klanten zal er niets wijzigen.

Robin Mobile verdwijnt en wordt Budget Mobiel

Binnen afzienbare tijd zal de provider Robin Mobile van de markt verdwijnen. Dit heeft het moederbedrijf Nuts Groep bekend gemaakt. Bestaande klanten zullen nu, onder dezelfde voorwaarden, overgezet worden op het nieuwe merk Budget Mobiel. Dit laatste merk zal gaan vallen onder het reeds bestaande Budget Thuis.

Spoedige verandering

De naam Robin Mobile zal op zeer korte termijn uit het straatbeeld verdwijnen. Binnen een termijn van nu en anderhalve week moet de overgang gemaakt zijn. Voor bestaande klanten zal er voorlopig niets wijzigen. Enkel de naam op de factuur en de app zal wijzigen. De abonnementen, inclusief de bijbehorende prijzen, zullen gewoon nog blijven bestaan belooft Nuts Groep. Zelfs de inloggegevens zullen volgens het moederbedrijf gewoon meegenomen worden naar het nieuwe merk.

Overname Robin Mobile

Vorig jaar werd Robin Mobile al overgenomen door de Nuts Groep. Het bedrijf heeft enkele energiemaatschappijen onder zich, waaronder dus Budget Energie. Ook het bekendere NLE behoort tot dit moederbedrijf. Bij Budget Energie is het al geruime tijd mogelijk om ook Alles-in-1 pakketten aan te schaffen. Deze diensten worden momenteel aangeboden via het netwerk van KPN. De overname van Robin Mobile was dan ook een strategische zet om hun aanbod van diensten verder uit te breiden. Het is juist deze provider die ook via het netwerk van KPN opereert. Het samenvoegen van alle diensten is hierdoor een stuk eenvoudiger.

Onbeperkt bellen

In 2013 mochten wij in Nederland voor het eerst kennis maken met Robin Mobile. Het was destijds de eerste provider die werkelijk alles onbeperkt aanbood. Zo kon je dus onbeperkt mobiel internetten, onbeperkt bellen en onbeperkt SMS’jes versturen. Het heeft lang geduurd alvorens andere providers deze strategie hadden overgenomen. De missie van Robin Mobile was volgens eigen zeggen geslaagd bij de bekendmaking van de overname.

Wij verwachten dat Robin Mobile volgende week vrijdag niet meer zal bestaan. Vanaf die datum zal de provider verder gaan onder de naam Budget Mobiel. Wij kunnen dan nog wel de vertrouwde bundels terugvinden op de nieuwe website. Of er op termijn nog wijzigingen zullen plaatsvinden is niet bekend. Vooralsnog past de huidige strategie van Robin Mobile prima in de strategie van de Nuts Groep.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.