Robin Mobile zal binnenkort overgaan in de naam Budget Mobiel. Voor bestaande klanten zal er niets wijzigen.

Robin Mobile komt in handen van Nuts Groep

De virtuele provider Robin Mobile is overgenomen door het energiebedrijf Nuts Groep. Deze laatste partij staat onder meer bekend in Nederland onder de namen NLE en Budget Energie. Financiële gegevens over de overname zijn door beide bedrijven niet kenbaar gemaakt.

Wijzigingen

Zowel Robin Mobile als Nuts Groep benadrukken dat er vooralsnog geen wijzigingen zullen plaatsvinden. Zowel bestaande als nieuwe klanten van Robin Mobile zullen gewoon nog normaal gebruik kunnen maken van de dienstverlening van het bedrijf.

In de toekomst zal Robin Mobile een onderdeel gaan vormen van de Nuts Groep. Naast energie biedt het bedrijf sinds kort ook internet en vaste telefonie aan. Met de overname van de virtuele provider komt hier nu ook mobiele telefonie bij. Door deze overname kan de Nuts Groep een compleet aanbod van diensten aanbieden. Klanten van Robin Mobile kunnen op hun weer rekenen op voordeligere tarieven voor energie, vaste telefonie en internet.

Robin Mobile

De virtuele provider bestaat al sinds 2013 en het was naar eigen zeggen de eerste SIM-Only provider die onbeperkt bellen en onbeperkt mobiel internet aanbood. Sinds de oprichting van de provider is Wilfred Rottier aan het roer komen te staan. Hij heeft er mede voor gezorgd dat Robin Mobile gebruik heeft kunnen maken van het netwerk van KPN. Ramphastos, de investeringsmaatschappij van Marcel Boekhoorn, is bij de deal betrokken, omdat dit bedrijf sinds 2014 in de virtuele provider participeert.

Budget Energie en NLE

Onder de Nuts Groep vallen onder meer de merken Budget Energie en NLE. Het is volgens eigen zeggen de vierde grootste energieleverancier in Nederland met ruim 700.000 klanten. In Belgie voert het moederbedrijf de merknaam Elegant en kent het bedrijf ruim 100.000 klanten. Sinds 2016 wordt via NLE ook internet, vaste telefonie en televisie aangeboden. Voor deze diensten maakt NLE ook weer gebruik van het netwerk van KPN. Met de overname van Robin Mobile zal NLE dan ook spoedig mobiele telefonie toevoegen aan het portfolio van diensten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.