Sony zal in 2020 vol inzetten op 5G.

Roadmap van Sony toont 7 nieuwe smartphones in 2020

Sony is er alles aan gelegen om het jaar 2020 weer naar hun hand te zetten. Sinds enkele jaren maakt de mobiele divisie enkel maar rode cijfers. Vandaag is er een roadmap online verschenen waarin duidelijk wordt wat Sony in 2020 voor ons in petto heeft. Zullen deze aankomende smartphones het tij gaan keren bij Sony?

Vier nieuwe high-end Sony smartphones

Volgens de roadmap zal Sony in 2020 een viertal high-end smartphones op de markt brengen. Deze smartphones zullen allemaal de beschikking krijgen over de Snapdragon 865 chipset. Standaard zullen ze daarnaast 5G ondersteunen. Zo zal onder andere de Xperia 0 in 2020 zijn opwachting maken. Eerder werd hier al eens over gesproken. Deze high-end smartphone gaat over maar liefst zes camera’s beschikken!

Over deze zestal camera’s zijn inmiddels ook wat meer details bekend. Zo zal de hoofdcamera over een lens beschikken van 48 megapixels. Daarnaast beschikt de Xperia 0 nog eens over een 8, 12, 16 en 20 megapixels camera. Van deze camera’s is het nog niet bekend waar ze uiteindelijk voor bedoeld zijn. Wel is het duidelijk dat de Xperia 0 de beschikking zal hebben over een 0.5 megapixels ToF camera. Momenteel wordt de IFA in 2020 als een mogelijke streefdatum gezien voor de lancering van dit model.

Al eerder hadden wij bericht over de komst van de Xperia 3. Het moet de directe opvolger worden van enkele compacte Xperia smartphones die momenteel te koop zijn. Dit model gaat in ieder geval de beschikking krijgen over hun befaamde 21:9 scherm. Als toevoeging hierop kunnen wij nu met enige zekerheid vaststellen dat de Xperia 3 ook over 5G zal beschikken. Daarnaast krijgt de smartphone de beschikking over een drietal camera’s aan de achterzijde en heeft het scherm een QHD+ resolutie.

De Xperia 1, welke begin 2019 werd gelanceerd, zal een update krijgen. Verrassend genoeg zal het nieuwe model door het leven gaan als de Sony Xperia 1.1. Volgens bronnen gaat dit model de beschikking krijgen over een viertal camera’s en wordt er een 4K-scherm op de high-end smartphone verwacht. Ditzelfde lot zal de bestaande Xperia 5 ondergaan. In 2020 kunnen wij dan de Xperia 5.1 verwachten. Deze compactere versie zal echter over een QHD scherm beschikken. Beide modellen zullen waarschijnlijk hun intrede al maken op het MWC in 2020.

Update 24-02-2020: Sony heeft officieel de Xperia 1 II gelanceerd, de officiele opvolger van de Xperia 1 zoals genoemd in dit artikel.

Middenklassers

Naast de vier high-end smartphones is Sony ook van plan om een drietal middenklasse smartphones op de markt te brengen. Deze worden naar alle waarschijnlijkheid standaard geleverd met de Snapdragon 735 chipset. Daarnaast zullen ook deze beter betaalbare smartphone’s standaard 5G ondersteunen. Het is dus inmiddels duidelijk dat Sony vol zal inzetten op 5G.

Bij deze middenklassers is er weinig verrassends te melden. De Xperia 10 zal een opvolger krijgen met de naam Xperia 10.1. De Xperia 10 Plus krijgt echter een compleet andere benaming. Deze gaat vermoedelijk verder door het leven als de Xperia 9.1.

De bovenstaande informatie moet nog wel even met een korrel zout genomen worden. De bronnen zijn uiteraard goed ondervraagd, maar echte harde bewijzen zijn er vooralsnog niet.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.