Roadmap van Samsung voor update naar Android 10

Lijst met smartphones van Sony en Samsung voor een update naar Android 10 gelekt.

Veel fabrikanten hebben al aangegeven welke smartphones een update naar Android 10 kunnen verwachten. Zo ook Samsung, echter was het nog niet duidelijk wanneer. Vandaag heeft de fabrikant echter een lijst vrijgegeven wanneer verschillende modellen een update naar Android 10 kunnen verwachten. Het is niet enkel de update van het besturingssysteem. Ook wordt de gebruikersinterface direct van een update voorzien.

Update naar Android 10

Samsung heeft er voor gekozen om de update naar Android 10 tegelijk uit te voeren met de update naar One UI 2.0. Dit laatste is de nieuwste versie van de gebruikersinterface van Samsung. De lijst, welke hieronder te vinden is, is gedeeld door Samsung Engeland. Vooralsnog heeft Samsung Nederland deze lijst nog niet gepresenteerd, maar in grote lijnen zal het aardig overeenkomen.

Er zijn enkele opmerkelijke zaken te zien in deze lijst. Zo zal de huidige Galaxy S8, Galaxy S8+ en de Galaxy Note 8 geen update krijgen naar Android 10. Aangezien de lijst door Samsung zelf is gedeeld mogen wij dit wel voor waarheid aannemen. Eerdere geruchten spraken namelijk over het feit dat dit drietal nog wel de beschikking zouden krijgen over Android 10. De Galaxy Fold krijgt de update tamelijk laat aangeleverd. Volgens de onderstaande lijst komt deze pas in april beschikbaar.

Samsung update lijst

Zoals beloofd dan hier de lijst met smartphones die de update kunnen verwachten en wanneer de update ongeveer wordt uitgerold. In de onderstaande lijst hebben wij enkel smartphones opgenomen. Er zullen echter ook enkele tablets een update naar Android 10 kunnen verwachten.

Januari 2020

Galaxy S10
Galaxy S10+


Galaxy Note 10
Galaxy Note 10+


Galaxy Note 9

Maart 2020

Galaxy A80

April 2020


Galaxy A40
Galaxy A70

Mei 2020

Galaxy A10
Galaxy A20e
Galaxy A50
Galaxy Xcover4s

Juni 2020

Juli 2020

Opmerkelijk genoeg is Samsung in Duitsland al wel begonnen met het aanbieden van de update. Daarnaast zien wij dat de Galaxy A10, een zeer betaalbaar budgetmodel, ook nog de langverwachte update zal ontvangen. Ondanks het goede nieuws rondom deze update is Samsung zeker niet de snelste. Er zijn al fabrikanten die de update naar Android 10 inmiddels aanbieden in Nederland. Op het gebied van smartphones is Samsung zeker een voorloper, maar wel weer een achterloper in het aanbieden van updates.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De downloadsnelheid op het netwerk van Vodafone en HollandsNieuwe zijn verhoogd.

Vodafone en HollandsNieuwe verhogen mobiele downloadsnelheid

Volgend bericht

De afmetingen van de Sony Xperia Compact zijn nu duidelijk geworden.

Sony werkt mogelijk aan de terugkeer van de Xperia Compact

Gerelateerde berichten

Total
15
Share