Lijst met smartphones van Sony en Samsung voor een update naar Android 10 gelekt.

Roadmap van Samsung voor update naar Android 10

Veel fabrikanten hebben al aangegeven welke smartphones een update naar Android 10 kunnen verwachten. Zo ook Samsung, echter was het nog niet duidelijk wanneer. Vandaag heeft de fabrikant echter een lijst vrijgegeven wanneer verschillende modellen een update naar Android 10 kunnen verwachten. Het is niet enkel de update van het besturingssysteem. Ook wordt de gebruikersinterface direct van een update voorzien.

Update naar Android 10

Samsung heeft er voor gekozen om de update naar Android 10 tegelijk uit te voeren met de update naar One UI 2.0. Dit laatste is de nieuwste versie van de gebruikersinterface van Samsung. De lijst, welke hieronder te vinden is, is gedeeld door Samsung Engeland. Vooralsnog heeft Samsung Nederland deze lijst nog niet gepresenteerd, maar in grote lijnen zal het aardig overeenkomen.

Er zijn enkele opmerkelijke zaken te zien in deze lijst. Zo zal de huidige Galaxy S8, Galaxy S8+ en de Galaxy Note 8 geen update krijgen naar Android 10. Aangezien de lijst door Samsung zelf is gedeeld mogen wij dit wel voor waarheid aannemen. Eerdere geruchten spraken namelijk over het feit dat dit drietal nog wel de beschikking zouden krijgen over Android 10. De Galaxy Fold krijgt de update tamelijk laat aangeleverd. Volgens de onderstaande lijst komt deze pas in april beschikbaar.

Samsung update lijst

Zoals beloofd dan hier de lijst met smartphones die de update kunnen verwachten en wanneer de update ongeveer wordt uitgerold. In de onderstaande lijst hebben wij enkel smartphones opgenomen. Er zullen echter ook enkele tablets een update naar Android 10 kunnen verwachten.

Januari 2020

  Galaxy S10
  Galaxy S10+
  Galaxy S10 5G
  Galaxy S10e
  Galaxy Note 10
  Galaxy Note 10+
  Galaxy Note 10+ 5G
  Galaxy S9
  Galaxy S9+
  Galaxy Note 9

Maart 2020

  Galaxy A80

April 2020

  Galaxy A6
  Galaxy A7 (2018)
  Galaxy A9 (2018)
  Galaxy A40
  Galaxy A70
  Galaxy A90 5G
  Galaxy Fold

Mei 2020

  Galaxy A10
  Galaxy A20e
  Galaxy A50
  Galaxy Xcover4s
  Galaxy A6

Juni 2020

  Galaxy J6

Juli 2020

  Galaxy J6+

Opmerkelijk genoeg is Samsung in Duitsland al wel begonnen met het aanbieden van de update. Daarnaast zien wij dat de Galaxy A10, een zeer betaalbaar budgetmodel, ook nog de langverwachte update zal ontvangen. Ondanks het goede nieuws rondom deze update is Samsung zeker niet de snelste. Er zijn al fabrikanten die de update naar Android 10 inmiddels aanbieden in Nederland. Op het gebied van smartphones is Samsung zeker een voorloper, maar wel weer een achterloper in het aanbieden van updates.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1140

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.