Mogelijk werkt OnePlus ook aan een lite-versie van de OnePlus 8.

Renders van de OnePlus 8 Lite verschijnen online

Al eerder wisten wij te berichten over de komst van de OnePlus 8 Pro. Vandaag zijn er ook renders online verschenen van de aankomende OnePlus 8 Lite. Dit laatste model zal vooral gaan opereren tussen de midrange smartphones. Al eerder bracht de fabrikant een soortgelijke smartphone op de markt onder de naam OnePlus X.

Display OnePlus 8 Lite

Wanneer je goed naar de afbeelding kijkt kun je direct opmerken dat de ‘lite’-versie dikkere bezels heeft ten opzichte van de duurdere nieuwkomer. De punch-hole in het scherm is daarnaast naar het midden verplaatst in plaats van links in de hoek. De exacte reden hiervoor is voor ons nog even een vraagteken. Op basis van deze eerste renders verwachten wij dat de OnePlus 8 Lite de beschikking krijgt over een 6.4 of 6.5 inch scherm met een maximale FHD+ resolutie. Het heeft er alle schijn van dat dit model een scherm krijgt met een verversingsfrequentie van 90 Hz. De aanwezigheid van een in-display vingerafdrukscanner is wel zeker.

Camera’s

Zoals gezegd heeft de selfiecamera al een iets andere plek gekregen op de nieuwe OnePlus 8 Lite. De selfiecamera is nu in het midden van het scherm geplaatst. De punch-hole is gelukkig nog wel gebleven. Opvallend is de wijziging aan de achterzijde. Bij de Pro-versie zijn de lenzen nog netjes in het midden uitgelijnd. Bij de OnePlus 8 Lite is er echter besloten om de cameramodule in de linker bovenhoek te plaatsen. Bij dit model is vermoedelijk gekozen voor een dual-camera waarbij de tweede lens een dieptesensor is.

Overige zaken

Wanneer wij de renders nog eens goed bestuderen lijkt ook de 3.5 mm jackplug te zijn verdwenen. Veel fabrikanten nemen langzamerhand wel afscheid van deze poort, maar op de Pro-versie lijkt deze nog wel aanwezig te zijn. Het kan dus zomaar een fout zijn in deze render. Het is overigens nu voor het eerst dat OnePlus een ‘lite’-versie op de markt zet. Sinds enkel jaren lanceert het ongeveer halverwege het jaar nog een ‘T’-versie. Dit laatste model is dan een update van het dan nog lopende model. Denk hierbij aan de OnePlus 7 en de OnePlus 7T. Tot nu toe was OnePlus niet zozeer actief in het midrange-segment. Hier komt nu mogelijk verandering in met de OnePlus 8 Lite.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.