Renders van de Nokia 5.1 Plus gelekt

Recentelijk heeft Nokia al drie modellen geïntroduceerd. Voor dit jaar moet daar nog de Nokia 5.1 Plus aan toegevoegd worden. Hiermee voegt Nokia wederom een midrange smartphone toe aan zijn assortiment. Veel specificaties zijn helaas nog niet bekend.

Antwoorden

Nokia heeft niet stilgezeten en heeft uiteraard ook goed geluisterd naar de recente reacties op de Nokia X6. Dit laatste model is echter enkel leverbaar in China. Hier wringt juist de schoen voor velen, want de Nokia X6 was voor velen het juiste antwoord vanuit Nokia op veel midrange smartphones. Er is dan nu ook een grote kans dat de Nokia 5.1 Plus het antwoord gaat zijn op het verzoek van velen. De Nokia 5.1 Plus wordt dan ook wereldwijd gelanceerd en bevat dus enkele features die je niet snel zult zien op een midrange smartphone.

Nokia 5.1 Plus specificaties

Er is nog niet veel bekend over de Nokia 5.1 Plus. Wel krijgt de nieuwe smartphone vermoedelijk een dual-camera setup. Nu is dit op zich geen gekke feature, maar wel als de smartphone als midrange wordt gepositioneerd. Dan is het plotseling weer een unieke feature in zijn segment. Alhoewel de inkeping aan de bovenzijde van het scherm wat meer voorkomt in het segment noteren wij het voor de Nokia 5.1 Plus ook als een pluspunt. Dit scherm heeft vermoedelijk een schermgrootte van 5.7 inch. De Nokia 5.1 Plus wordt mogelijk voorzien van de nieuwe Helio P23 processor.

Beschikbaarheid

Vermoedelijk zal Nokia de 5.1 Plus in augustus/september gaan presenteren tijdens de IFA. Deze beurs wordt vaker door fabrikanten ingezet om wereldwijde introducties aan te kondigen. In de aanloop naar de IFA zal er dan ook meer bekend gaan worden over de Nokia 5.1 Plus. Het wordt dan ook duidelijk of de smartphone ook spoedig in Nederland leverbaar zal zijn. Onze voorzichtige voorspelling is dat dit model nog wel eens goed kan scoren in Nederland.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.