Renders Nokia X21 5G en Nokia G11 Plus gelekt

Renders van de Nokia X21 5G en de Nokia G11 Plus zijn gelekt.

Ongeveer een maand geleden werd gemeld dat HMD Global zes nieuwe smartphones van het merk Nokia in de maak had en nu zijn twee van die apparaten uitgelekt, samen met enkele details over specificaties. Het gaat om de Nokia X21 5G en de Nokia G11 Plus.

Nokia X21 5G wordt de duurste

Het begint met een blik op de Nokia X21 5G , het is klaar om de huidige generatie Nokia X20 5G op te volgen en daarom te worden gepositioneerd als de op één na duurste mid-range smartphone van HMD Global, achter de robuuste Nokia XR20.

Op het ontwerpfront vertegenwoordigt het nieuwe apparaat een behoorlijke afwijking van het vorige model, waarbij de oude ronde camerabobbel wordt vervangen door een enorme rechthoekige module die zich nu in de linkerbovenhoek van de achterkant bevindt.

Er zijn nu drie sensoren in plaats van vier. Een 64-megapixel loopt weer voorop, maar de ultrabrede shooter is geüpgraded naar een 13-megapixelsensor die nu naast een Time-of-Flight-sensor zit voor betere bokeh-beelden. Deze drie camera’s worden ondersteund door HMD Global en ZEISS’s softwaretrucs, vandaar de ‘PureView’- en ‘ZEISS’-branding op de cameramodule net onder de gebruikelijke tweekleurige LED-flitser.

Wat de rest van de specificaties van de telefoon betreft, lijkt het erop dat HMD gaat met een 6,7-inch OLED-scherm, compleet met 120Hz verversingssnelheidstechnologie en een perforatiegaatje, een mooie 5.000 mAh-batterij en wat Android 12 zou moeten zijn, direct uit de doos.

Qua opslag zijn er twee opties gepland: een basisvariant met 6 GB RAM en 128 GB interne opslag, en een duurder model met 8 GB RAM en 256 GB interne opslag. Een microSD-kaartslot is onwaarschijnlijk. Oh, en als het op de processor aankomt, gaat het gerucht dat Qualcomm’s Snapdragon 695 5G de uitverkorene is. Als dat waar is, zou het een belangrijke upgrade zijn ten opzichte van de Snapdragon 480 5G die werd gebruikt in de Nokia X20.

Nokia G11 Plus

De andere gelekte telefoon  maakt deel uit van de Nokia G-serie. De officiële naam van het toestel weten we nog niet, maar het zou kunnen gaan om de geruchten Nokia G11 Plus . Het ontwerp volgt in de voetsporen van de recente Nokia G11, het zou 5G moeten bieden, samen met een 120Hz Full-HD+ scherm, en het biedt een 50-megapixelcamera in lijn met lekken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Samsung Galaxy S21 FE officieel gelanceerd.

Samsung Galaxy S22 FE komt er niet, wel een andere versie

Volgend bericht
Waarom 5G zoveel beter is dan 4G

Waarom 5G zoveel beter is dan 4G

Gerelateerde berichten
Total
25
Share