Op dit moment circuleren er renders op het internet die een viertal camera's aan de achterzijde tonen op de nieuwe Mate 20. De renders komen ditmaal niet zomaar van een zolderkamer af en kunnen toch wel met enige gepaste voorzichtigheid serieus worden genomen. Onze collega's van XDA hebben de renders zelf gemaakt op basis van een, voor hun, betrouwbare bron. 

Renders Huawei Mate 20 tonen 4 camera’s aan de achterzijde

Op dit moment circuleren er renders op het internet die een viertal camera’s aan de achterzijde tonen op de nieuwe Mate 20. De renders komen ditmaal niet zomaar van een zolderkamer af en kunnen toch wel met enige gepaste voorzichtigheid serieus worden genomen. Onze collega’s van XDA hebben de renders zelf gemaakt op basis van een, voor hun, betrouwbare bron. 

Vier camera’s

Een viertal camera’s aan de achterzijde is bij menigeen al eens door het hoofd gespookt. Zeker deze vier camera’s in combinatie met de Mate 20. Iedereen was deze combinatie echter al weer snel vergeten en toch lijkt hier wel een kern van waarheid in te zitten. Het is uiteraard ook de vraag of een viertal camera’s werkelijk de kwaliteit van de foto’s flink opschroeven. Ergens is er een grens waar wij het met het menselijk oog het verschil niet meer kunnen waarnemen. Daarnaast heeft Huawei al eens eerder aangegeven niet te denken aan een Mate 20 met vier camera’s.

Een betrouwbare bron bij XDA heeft echter te kennen gegeven dat de Mate 20 wel degelijk uitgerust gaat worden met een viertal camera’s. Hierbij zijn er ook echte foto’s gebruikt. Om de bron anoniem te houden heeft het forum renders gemaakt van de foto’s. Opmerkelijk genoeg missen wij de vingerafdrukscanner onder de camera’s, maar volgens XDA zit deze daar wel. Ze hebben deze voor de zekerheid op de renders weg gelaten aangezien deze op de foto afgedekt was.

Notch

Een ander opvallend detail is de erg kleine notch. Steeds meer fabrikanten neigen over te stappen naar deze V-vorm notch waarbij enkel nog de camera zichtbaar is. Met deze nieuwe notch is de schermvulling aan de voorzijde wel flink groter. Naast de opmerkelijke zaken in camerakeuze zijn er gelukkig wel wat andere zaken waar wij al vrijwel zekerheid over hebben op de Mate 20.

De Mate 20 wordt vrijwel zeker geleverd met de Kirin 980-chipset en wordt hij vanuit de doos geleverd met Android 9.0 Pie. Uiteraard mogen wij ook de USB-C poort verwachten en wordt op de Mate 20 ook nog een 3.5 mm jackplug verwacht. Andere zaken die wij vermoedelijk zullen aantreffen op de nieuwe high-end smartphone zijn 6 GB werkgeheugen, 128 GB opslag, een 6.3 inch AMOLED-scherm en een immense 4200 mAh accu. Het zijn enkele zaken waar menigeen al flink voor warm loopt.

Al het bovenstaande in combinatie met een viertal camera’s aan de achterzijde zorgen er voor dat de Mate 20 een serieuze opvolger wordt. Wij kunnen eigenlijk al niet wachten op de introductie van dit model. Helaas moeten wij toch nog even wachten en kunnen wij wellicht de eerste glimpen eind september gaan verwachten.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.