Renders geven eerste indruk op de LG G9 ThinQ

De nieuwe LG G9 ThinQ krijgt mogelijk een flinke upgrade in zijn camera's.

Er zijn op het internet renders opgedoken van de nieuwe LG G9. Enkele zaken zijn opvallend ten opzichte van de bestaande G8. Zo lijkt de nieuwkomer verdacht veel op de bestaande smartphone, maar beschikt de G9 over een viertal camera’s aan de achterzijde. De 3.5 mm jackplug blijft daarnaast gewoon nog aanwezig op de G9.

Renders G9

De renders van de nieuwe G9 ThinQ zijn online geplaatst door de bekende lekker @OnLeaks. Al eerder heeft hij bij andere smartphones renders online geplaatst die uiteindelijk er niet ver naast zaten. Zijn renders kunnen dus als betrouwbaar gewaarmerkt worden.

Enkele zaken in deze renders vallen zeker op. Zo zal het nieuwe vlaggenschip van LG geleverd worden met een viertal camera’s aan de achterzijde. De setup blijft hierin nog wel hetzelfde. Deze camera’s zijn dus, net als bij zijn voorganger, horizontaal geplaatst. Aan de voorzijde heeft de fabrikant de G9 voorzien van een notch. In deze notch is enkel de selfiecamera verwerkt. Hierdoor heeft de brede inkeping aan de bovenzijde van het scherm nu plaatst gemaakt voor een minimale notch.

(On)duidelijkheden

Wanneer we naar de renders kijken zijn er enkele zaken waar wij direct goed antwoord op kunnen geven. Enkele zaken blijft echter nog even gissen. Zo kan de G8 ThinQ nog aangestuurd worden door luchtgebaren. Hierbij zijn enkele belangrijke sensoren in de brede notch verwerkt aan de bovenzijde van het scherm. Deze brede inkeping is verdwenen, maar mogelijk dus ook deze feature.

Het is daarnaast nog onduidelijk welke functies de lenzen aan de achterzijde hebben en welke specificaties deze hebben. Het is in ieder geval wel een verdubbeling van het aantal lenzen ten opzichte van zijn voorganger. Wel kun je uiteraard de wilde gok maken dat wij hier te maken hebben met een ultrabreedhoeklens, een telefotolens en een Time-of-Flight sensor. De tijd zal het leren welke lenzen het nu werkelijk zijn.

Het is wel duidelijk dat de G9 ThinQ verder verdacht veel lijkt op de G8 ThinQ. Het zal ons dan ook niet verbazen dat hierin vrij weinig zal wijzigen. Wanneer je de renders vergelijkt met de echte G8 zie je daarnaast vrijwel gelijke bezels. Het scherm zou hierdoor een afmeting hebben van tussen de 6.7 inch en 6.9 inch en werken op basis van OLED-techniek. De oplettende lezer kan ook geen vingerafdrukscanner ontdekken. Naar alle waarschijnlijkheid zit deze dus in het display verwerkt. Het is een feature die je inmiddels mag verwachten op een high-end smartphone.

Verwachting

Over de G9 zijn inmiddels wel enkele verwachtingen uitgesproken. Zo wordt verwacht dat de smartphone geleverd zal worden met de Snapdragon 865-chipset. Deze wordt bijgestaan door 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Overigens kunnen hier ook nog variaties in beschikbaar komen. Zoals je mag verwachten zal de G9 ThinQ standaard met Android 10 uitgeleverd worden.

De verwachting is dat LG dit nieuwe vlaggenschip tijdens het MWC in Barcelona zal presenteren. Mogelijk zullen wij dus eind februari kennis mogen maken met de smartphone. Op een snelle levering hoef je echter niet te rekenen. Wij verwachten dat het model pas in april of begin mei in de schappen zal liggen van verschillende retailers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Xiaomi toont op 24 september de Mi Mix Alpha

Xiaomi Mi Mix Alpha voor onbepaalde tijd uitgesteld

Volgend bericht

De Galaxy S10 Lite en de Note 10 Lite zijn nu officieel gelanceerd en deze maand nog leverbaar.

Samsung lanceert de Galaxy S10 Lite en Note 10 Lite

Gerelateerde berichten

Total
41
Share