Galaxy Fold in september in de winkels

Release Samsung Galaxy Fold uitgesteld vanwege schermproblemen

Samsung heeft in een persbericht duidelijk gemaakt dat de Galaxy Fold niet beschikbaar zal komen op 26 april. De eerste modellen zijn voornamelijk in handen gekomen van reviewers die unaniem problemen met het scherm hebben gemeld. De fabrikant wil eerst deze problemen oplossen alvorens de Galaxy Fold werkelijk beschikbaar komt voor consumenten.

Schermconstructie

De problemen rondom het scherm zouden voornamelijk rondom de schermconstructie zitten. Samsung wil eerst dit probleem oplossen alvorens de Galaxy Fold wereldwijd beschikbaar gaat komen. Het probleem is aan het licht gekomen nadat verschillende reviewers de problemen ervaarde. Het scherm moet volgens de fabrikant verder versterkt worden en daarnaast moet de handleiding verder uitgebreid worden. Met deze laatste wijziging wil Samsung ook het correcte gebruik van het scherm beter benadrukken.

Onderzoek

Alvorens Samsung met een goede conclusie en oplossing kan komen zal de fabrikant eerst een goed onderzoek gaan uitvoeren. Uit een eerste onderzoek blijkt dat de spanning op de onder- en bovenkant van het scharnier de schermdefecten veroorzaakt. Daarnaast zou een bepaald element in het scherm voor mogelijke problemen kunnen gaan zorgen al wordt hier verder niet uitgebreid over gesproken. Het onderzoek kan nog enkele weken duren en hierna zal er een nieuwe releasedatum worden bepaald voor de Galaxy Fold.

Problemen

De problemen kwamen vorige week goed aan het licht. De eerste reviewers hadden hun beklag gedaan over het scherm in hun eerste reviews. Samsung beloofde toen nog een kritisch naar het probleem te kijken. Toen werd ook direct de opmerking gemaakt dat de screenprotectors niet verwijderd mogen worden, iets wat ook in de handleiding staat. Volgens Samsung kunnen schermproblemen hier ook mee voorkomen worden.

Eerder deze week had Samsung ook al twee evenementen rondom de Galaxy Fold geannuleerd. Eerder werd gesteld dat dit niets te maken had met de uitgestelde release van de Galaxy Fold. In deze verklaringen werd nog gesproken over problemen bij de evenementlocaties. Naar nu blijkt is het uitstellen van de release wel degelijk de oorzaak van het annuleren van deze twee evenementen.

Wanneer de Galaxy Fold dus werkelijk beschikbaar komt zal nog moeten blijken. Over enkele weken zullen wij nieuwe informatie gaan ontvangen en dan zal er meer duidelijkheid worden gegeven.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.