Realme kondigt op 1 september de X7 serie aan

Realme zal op 1 september de X7 serie officieel lanceren.

Via het Chinese sociale medium Weibo heeft Realme vandaag een lanceerdatum aangekondigd. Op 1 september kunnen wij de nieuwe X7 verwachten. De nieuwe serie omvat onder andere de X7 Pro en de reguliere X7. Zoals wij mogen verwachten van deze fabrikant zijn het wederom betaalbare modellen met enkele leuke features.

Pro versie

Op de aankondiging zijn enkele zaken op te maken. Vermoedelijk zijn deze wel direct te herleiden naar de duurdere X7 Pro. Het is in ieder geval duidelijk dat de fabrikant ditmaal heeft gekozen voor een 120Hz AMOLED-scherm. Vooralsnog werd er een LCD-scherm gebruikt bij een 120Hz verversingsfrequentie. Ditmaal beschikt de Pro dus over een sterk verbeterd scherm als het gaat om helderheid en kleurintensiteit.

Over het scherm valt nog wel meer te melden. Zo spreekt Realme over een ‘flexibel AMOLED-scherm’. De modellen zijn echter niet opvouwbaar. Hierdoor is er een sterk vermoeden dat het scherm in de zijkant wordt doorgetrokken. We hebben het dan dus over gebogen schermranden. Uit de render in de bovenstaande afbeeldingen kunnen wij dit helaas niet opmaken.

In de aankondiging wordt gesproken over ‘thin and light flash charging flagship’. Dit doet ons vermoeden dat de X7 Pro de beschikking zal krijgen over hun nieuwste 125W UltraDART snellaadtechniek.

Reguliere X7

De ‘reguliere’ X7 zal op verschillende fronten wel verschillen. Over dit model is nog niets kenbaar gemaakt, maar wij kunnen wel een wilde gok maken. Op het gebied van het scherm zullen vooral de verschillen worden gemaakt. Wij verwachten dat juist dit model over een normaal scherm beschikt zonder de gebogen schermranden. In plaats hiervan is er een tamelijk dunne bezel rondom het scherm terug te vinden.

Het is de vraag of de eerder genoemde snellaadtechniek ook naar de X7 zal komen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit juist is voorbehouden aan de Pro. In dat geval hoeven wij echter niet te vrezen. Het standaard model zal nog steeds over een snellader beschikken, al zal het niet zo snel gaan in vergelijking met de Pro.

Wel lijkt het duidelijk te zijn dat de complete X7 serie over 5G zal beschikken. Welke chipset Realme hiervoor in gedachte heeft is nog onbekend.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog onduidelijk welke prijs wij mogen verwachten bij deze nieuwe X7. Het merk staat vooral bekend om zijn betaalbare smartphones, dus wij hoeven zeker geen hoofdprijs te verwachten. Verwacht ook niet dat de modellen voor onder de € 300,= de deur zullen verlaten. Dit komt mede door de ondersteuning van 5G en de gekozen schermen. Uiteraard laten wij ons positief verrassen.

Op 1 september zal de fabrikant alle details kenbaar maken voor beide smartphones. Er is een gedegen kans dat ook deze serie in Nederland beschikbaar komt. Sinds dit jaar is Realme immers begonnen met de verkoop van hun smartphones in Nederland. Vooralsnog doen ze dit enkel en exclusief via hun eigen website. Op welke termijn de modellen beschikbaar zijn na lancering is nog onduidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De nieuwe ZTE Axon 20 5G wordt op 1 september gelanceerd.

ZTE Axon 20 5G komt met selfiecamera achter het scherm

Volgend bericht

BlackBerry zal in 2021 een nieuwe smartphone lanceren.

BlackBerry komt in 2021 terug!

Gerelateerde berichten

Total
1
Share