Realme is het volgende Chinese merk wat naar Nederland komt

De smartphones van Realme zijn via de website al te koop voor de Nederlandse consument.

De Chinezen lijken de Nederlandse smartphonemarkt behoorlijk interessant te vinden. Inmiddels kennen wij in Nederland de merken Xiaomi en Oppo. Binnenkort mogen wij ook Realme verwelkomen. Realme was officieel een onderdeel van Oppo, maar sinds langere tijd opereert het bedrijf zelfstandig.

Realme als zelfstandig merk

Voor lange tijd was Realme een submerk van het machtige Oppo. Sinds 2018 opereert het merk echter volledig zelfstandig. Het is goed mogelijk dat ze alsnog technieken en onderdelen vanuit Oppo gebruiken, maar dit maakt het bedrijf niet duidelijk. Mede hierdoor lijkt het voor de buitenwereld als een echt zelfstandig merk. Net als bij de overige Chinese fabrikanten wil Realme zich vooral onderscheiden door de sterke prijs-kwaliteitsverhouding.

De komst van Realme naar Nederland is niet schokkend te noemen. Het oorspronkelijke moederbedrijf is sinds kort ook in Nederland erg actief en hierdoor is de stap naar Nederland relatief eenvoudig gemaakt. Het is nu echter de vraag hoe het merk zijn komst in Nederland zal voorbereiden en wat wij exact mogen verwachten.

Verkooppunten

De smartphones van Realme zullen vooralsnog enkel via de website van Realme zelf verkocht worden. Het zal ongetwijfeld niet lang meer duren alvorens er ook Nederlandse winkels op zullen duiken die het merk officieel gaan voeren. Hier is tot op heden nog geen informatie over gegeven of kenbaar. Je kunt je oog nu ook werpen op Bol.com waar verschillende bedrijven ook de smartphones van Realme aanbieden. Dit zijn echter geen officiële verkoopkanalen. Wij verwachten dan ook dat deze smartphones nog lang op de website zullen staan. De fabrikant zal hier spoedig een stokje voor steken om deze verkoop tegen te gaan.

Smartphones van Realme

Het aanbod van de fabrikant is ruim te noemen. Toch zijn er wel enkele modellen die in het oog springen. Het zijn juist deze modellen die het in China ook goed te doen. Vooral de prijs-kwaliteitsverhouding is hier erg goed te noemen. Juist hierdoor heeft de fabrikant een goede kans van slagen in Nederland.

Voor nog net geen € 200,= kun je de trotse bezitter worden van de Realme 5 Pro. Het toestel heeft maar liefst vier camera’s achterop en wordt aangestuurd door de Snapdragon 712 chipset. De Realme 5 Pro heeft verder een 6,3 inch-full-hd-scherm en 4000 mAh-accu. Wanneer je budget net niet toereikend is, kun je ook naar de ‘gewone’ Realme 5 kijken. Deze heeft een minder scherp hd-scherm, maar wel een grotere accu. Ook de vier camera’s op de achterkant zijn nog steeds aanwezig.

Voor ongeveer € 450,= kun je de Realme X2 Pro overwegen. Deze smartphone heeft een 6,5 inch-amoled-scherm, de Snapdragon 855 Plus chipset en een 4000 mAh-accu. Bovendien beschikt het de X2 Pro over een scherm met 90Hz-ververssnelheid en kun je snelladen met een vermogen van 50 Watt. Ook heeft de Realme X2 Pro een viervoudige camera op de achterkant.

Ben je nog aan het oriënteren op een smartphone? Neem dan de X50 Pro mee in jouw vergelijking. Voor nog geen € 600,= kan deze smartphone wel eens heel interessant zijn. Dit komt mede dankzij de nieuwste Snapdragon 865-chipset. Daarnaast beschikt het model over een  6,44 inch AMOLED scherm met hoge ververssnelheid en ondersteunt het toestel 5G. Als een van de weinige smartphones wordt de X50 Pro standaard geleverd met een dubbele selfiecamera. Hierdoor zullen de selfies nog beter tot zijn recht komen.

3 reacties
    1. Voor zover wij nu weten zal Realme hun smartphones eerst in eigen beheer verkopen. Het is onduidelijk of er nog externe verkoopkanalen aan toegevoegd zullen worden.

  1. Ik heb de x50 besteld en als het goed is komt die vandaag binnen, dat wordt vandaag wachten tot die binnen is! qua specs en prijs vond ik het best een goede smartphone. Bij Volksshop.nl besteld, omdat ze de officiële partner en distributeur zijn. Heeft iemand ervaring met hun? Ik zag dat ze officiële partner van meerdere merken zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Eind dit jaar komt Xiaomi mogelijk met een 150 megapixel smartphone.

Samsung werkt mogelijk aan een 150-megapixel camerasensor

Volgend bericht
Samsung Galaxy M21

Samsung Galaxy M21: goedkope smartphone met grote accu

Gerelateerde berichten
Total
1
Share