Vanaf half mei zullen de smartphone's van Realme in Nederland leverbaar zijn.

Realme 6 vanaf halverwege mei leverbaar in Nederland

De kogel is door de kerk. De smartphones van het Chinese merk Realme zullen per half mei in Nederland beschikbaar zijn. Het leukste model zal de Realme 6 Pro zijn. Naast deze high-end smartphone zijn er ook nog een legio aan andere modellen beschikbaar, waaronder de Realme X50 Pro en de 5i. Het merk beloofde betaalbaar te zijn en hier is geen woord aan gelogen.

Realme 6 (Pro)

De smartphone wat de meeste aandacht krijgt is de Realme 6 Pro. Geheel onterecht is dit ook niet, want de smartphone komt met uitstekende specificaties op de markt. Zo wordt het model geleverd met een 6.6 inch LCD-scherm met een verversingsfrequentie van maar liefst 90Hz. Bij de ‘reguliere’ Realme 6 blijft de schermgrootte steken op 6.5 inch.

Onderhuids zijn er ook wat verschillen op te merken tussen beide modellen. Zo wordt de Realme 6 Pro geleverd met de Snapdragon 720-chipset. Het goedkopere model moet het stellen met de minder krachtige MediaTek Helio G90T. Desondanks hoef je dan nog steeds niet te klagen. Op het gebied van het camerawerk zijn er enkele subtiele wijzigingen doorgevoerd. Beide modellen beschikken over een 64 MP hoofdcamera, 8 MP ultrabreedhoeklens en een 2 MP macrolens. Bij de Pro heeft men gekozen voor een 12 MP telefotolens. Bij het goedkopere model heeft men gekozen voor een 2 MP dieptesensor.

De Realme 6 zal leverbaar worden in verschillende variaties. Zo kun je kiezen uit 4 GB werkgeheugen met 64 GB of 128 GB opslag. Deze modellen kosten respectievelijk € 230,= en € 270,=. Je hebt daarnaast ook de keuze uit een model met maar liefst 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Voor dit model vraagt de fabrikant € 300,=. Bij de Pro heb je geen keuze en krijg je de smartphone geleverd met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Deze smartphone zal € 350,= kosten.

Realme X50 Pro

Wanneer je net wat meer zoekt in een smartphone kun je de serieuze overweging maken om voor de X50 Pro te kiezen. Dit model wordt geleverd met een 6,4″-oledscherm met een resolutie van 2400×1080 pixels en een verversingssnelheid van 90Hz. Voor dit model heeft de fabrikant gekozen voor de Snapdragon 865 chipset met de ondersteuning van 5G.

Op het gebied van camerawerk is de X50 Pro vergelijkbaar met de Realme 6 Pro. Bij dit model gaat men echter nog wel even een stap verder als het gaat om werkgeheugen en opslag. Zo kun je kiezen uit 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Dit zal ‘slechts’ € 600,= van jouw portemonnee vragen. De X50 Pro zal echter ook leverbaar worden met 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Voor deze versie moet je even € 750,= reserveren op de bank.

Goedkoop

Het bovenstaande kan uiteraard nog steeds buiten jouw budget vallen. In dat geval heeft Realme ook nog de i5 in de aanbieding. Dit model kost slechts € 160,= en hiervoor krijg je een smartphone met een Snapdragon 665 chipset. Je hebt dan nog steeds een viertal camera’s aan de achterzijde. De telefoon heeft 4GB ram en 64GB opslagruimte. Het scherm is een 6,5″-lcd met een resolutie van 1600×720 pixels.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.