Alle details en prijs is inmiddels bekend voor de Galaxy S10 Lite.

Prijs en details van de Samsung Galaxy S10 Lite nu al bekend

De lancering van de nieuwe Galaxy S10 Lite laat nog even op zich wachten. Toch zijn alle details nu al naar buiten gekomen dankzij een gelekte datasheet. Hierdoor weten wij nu al precies wat wij kunnen verwachten van deze nieuwe smartphone. Daarnaast is het ook duidelijk welke adviesprijs deze Galaxy S10 Lite met zich mee zal dragen.

Technische details Galaxy S10 Lite

In de afgelopen periode was al het nodige duidelijk geworden rondom deze nieuwe smartphone. Toch bleven het maar geruchten, maar inmiddels lijken bepaalde geruchten wel bevestigd te worden. Zo blijft het enorme 6.7-inch AMOLED display in zijn huidige vorm aanwezig. Deze zorgt voor een maximale schermresolutie van 2400 x 1080 pixels. Het is overigens nog niet duidelijk of Samsung daadwerkelijk het Infinity-O display zal gebruiken. Dit detail werd niet gedeeld in de datasheet.

De Galaxy S10 Lite zal worden uitgerust met een 4500 mAh met 45W-snellaadtechniek. Dit is uiteraard indrukwekkend. Draadloos laden is wel weggevallen op dit model. Deze accu zal de voelding zijn voor de Snapdragon 855 chipset inclusief zijn indrukwekkende 8 GB werkgeheugen. Voor de opslag is er standaard 128 GB beschikbaar.

Camera

Op het gebied van camera’s zijn er wel degelijk verschillen op te merken. De Galaxy S10 Lite zal wat minder grote lezen tot zijn beschikking krijgen in vergelijking met de bestaande Galaxy S10. De Lite-versie wordt geleverd met een 48 megapixels camera met optische beeldstabilisatie. Er is daarnaast een 12 megapixels ultrabreedhoeklens ingebouwd. De derde camera is wel van compleet andere aard. Bij de Galaxy S10e missen wij sowieso de derde camera. Bij de andere modellen gaat het nog om een telefotolens. Op de Galaxy S10 Lite heeft men gekozen voor een 5 megapixels macrolens. De selfiecamera zal over een lens beschikken van maximaal 32 megapixels. Ondanks zijn naamgeving is er tot nu toe weinig ‘lite’ te noemen aan deze smartphone in onze ogen.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals het er nu naar uit ziet zal de Galaxy S10 Lite halverwege januari gelanceerd worden. Dit zal gelijktijdig gebeuren met de Galaxy Note 10 Lite. Het model zal in eerste instantie in India en overige Aziatische markten beschikbaar komen. Hier wordt de Galaxy S10 Lite echter wel verkocht als de Galaxy A91.

In Nederland zal de smartphone gewoon beschikbaar komen als de Galaxy S10 Lite. De adviesprijs bedraagt € 679,-. De smartphone komt beschikbaar in de kleuren zwart, wit en blauw. Wanneer de smartphone werkelijk in Nederland beschikbaar komt is nog even de vraag. Wij verwachten zelf dat dit ergens dan in maart zal zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.