Prepaid bellen bij T-Mobile wordt fors duurder

Vanaf 24 augustus gaat T-Mobile de tarieven voor prepaidklanten fors verhogen. De prijsstijging geldt enkel wanneer de prepaidklant geen gebruik maakt van voordeelbundels. De tariefverhoging geldt voor zowel bellen, SMS als mobiel internet. Vooral bij mobiel internet is het tarief fors gestegen.

Prijsstijging

De nieuwe tarieven voor prepaidklanten gaan per 24 augustus. Deze wijziging geldt voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Klanten die geen gebruik maken van de voordeelbundels van T-Mobile zullen voor mobiel internet het dubbele moeten gaan betalen. Op dit moment wordt er per MB data nog 5 cent gerekend. Per 24 augustus zal T-Mobile 10 cent gaan berekenen. Bij 1 GB data kost dit tot 24 augustus omgerekend nog € 50,-. Vanaf 24 augustus betaal je dan voor dezelfde hoeveelheid data € 100,-. Het positieve aan de wijziging is de internetsnelheid. Momenteel kun je met een prepaidnummer gebruik maken van een maximale downloadsnelheid van 3 Mbps. Deze snelheid zal fors verhoogd worden per 24 augustus en kun je als prepaidklant bij T-Mobile rekenen op een downloadsnelheid van 100 Mbps.

Het beltarief gaat ook flink omhoog. Momenteel betaal je bij T-Mobile nog 15 cent per minuut en dit wordt verhoogd naar 20 cent per minuut. Voor het versturen van een SMS rekent T-Mobile nu nog 10 cent. Het nieuwe tarief zal 15 cent worden.

Voordeelbundels

Met de prijsstijging wil T-Mobile vooral hun voordeelbundels en abonnementen gaan promoten. Klanten die al een voordeelbundel hebben zullen van de wijziging niets merken. Zo biedt T-Mobile al voordeelbundels aan van 300 MB, 1250 MB of 2000 MB voor prijzen tussen de 4,95 en 14,95 euro. Onbeperkt mobiel internet voor een dag is ook mogelijk en hiervoor rekent T-Mobile 2,95 euro. Ook op het gebied van bellen en SMS kent T-Mobile enkele voordeelbundels voor prepaidklanten. Zoals gezegd zullen de tarieven hiervan niet wijzigen. Met de wijzigingen neemt T-Mobile een strategische beslissing om juist meer van dergelijke bundels te verkopen of om bestaande prepaidklanten over te halen om een SIM Only abonnement te nemen. Of deze strategie ook zal werken moet in de aankomende maanden gaan blijken.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.