Op 7 september zal de Poco X3 worden gelanceerd.

Poco X3 wordt op 7 september gelanceerd

Halverwege vorige maand wisten wij al de eerste details over de nieuwe Poco X3 te delen. De fabrikant heeft nu zelf aangegeven dat hun nieuwste smartphone op 7 september gelanceerd zal worden. Deze aankondiging hebben ze via verschillende sociale media gedeeld. Er lijkt daarnaast steeds meer duidelijk te worden rondom de smartphone.

Snapdragon 732G

Opmerkelijk genoeg wordt de Poco X3 geleverd met de Snapdragon 732G chipset. De keuze voor deze chipset komt wel enigszins onverwacht. Qualcomm heeft namelijk de chipset vorige week officieel gelanceerd. De Poco X3 heeft dus wel de primeur om de eerste smartphone te zijn met deze chipset.

“We are extremely excited about the upcoming POCO smartphone and our collaboration with Qualcomm Technologies that allowed us to create the first device on the market with the latest Snapdragon 732G Mobile Platform,” said Sam Jiang, head of products, POCO Global. “We believe the device will set a new benchmark in the mid-range category, completely redefining the relationship between a phone’s price and its capabilities.”

In de databank is het nog niet echt duidelijk op welke basis de Snapdragon 732G beter scoort. Qua resultaat komt de chipset aardig overeen met de bestaande 730-serie. Het vermoeden bestaat dan ook dat vooral op het gebied van de grafische kant de verschillen worden gemaakt.

Nog wat vraagtekens

In de aankondiging wordt gesproken over de Poco X3 NFC. Het is juist deze laatste techniek / benaming die nog wat vragen laat rijzen. Zo kun je je afvragen of er nog een X3 op de markt komt zonder de NFC chip. Normaal gesproken wordt deze chip standaard geïntegreerd en enkel in de specificaties vermeld. Ditmaal wordt het bij de aankomende Poco X3 dus wel expliciet vermeld. Tijdens de lancering, op 7 september, zullen wij ongetwijfeld een antwoord krijgen op deze vraag.

Lancering Poco X3

De nieuwe Poco X3 wordt dus op 7 september gelanceerd. In eerste instantie zal de smartphone in China in de verkoop worden gezet. Inmiddels is het submerk ook in Europa actief. De kans dat het model naar Nederland komt is dus wel groot te noemen. Over een adviesprijs kunnen wij helaas nog niets zinnigs zeggen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.