Poco X2

Poco presenteert op 4 februari de X2 met 120Hz-scherm

Recent maakte Xiamo bekend dat hun Poco-merk verder gaat als dochterbedrijf onder hun eigen naam. Nu liet Poco via Twitter weten dat de X2 op 4 februari wordt gepresenteerd in India.

Poco X2 krijgt 120Hz-scherm

Veel specificaties werden nog niet bekendgemaakt over de Poco X2. Wat we wel weten, is dat hij een scherm krijgt met een hoge verversingssnelheid: 120Hz. Over het algemeen vind je een dergelijke verversingssnelheid alleen bij erg dure gaming smartphones. Verder maakt Poco vooral vermoedens los met ‘hints’ op hun website. Zo suggereren ze onder andere dat de camera van de Poco X2 een Sony IMX686-beeldsensor heeft. Ook wordt er gesproken over een snelle Qualcomm Snapdragon-processor. Wellicht gaat het hierbij om de Snapdragon 730G.

Vloeistofkoeling

Niet alleen de verversingssnelheid en processor maken de Poco X2 ideaal om te gamen. Hij beschikt ook over een vloeistofkoeling. Hiervoor krijgt de smartphone een koperen buisje met vloeistof, die de warmte afvoert. Zo kun je geruime tijd gamen, zonder dat je processor te warm wordt.

Redmi K30

Bovenstaande doet heel erg vermoeden dat het om een aangepaste versie van de Redmi K30 gaat – Redmi is eveneens een dochterbedrijf van Xiamo. Is dat inderdaad het geval, dan mag je rekenen op een 15,45 x 7,45 cm lcd-scherm met een resolutie van 2400 x 1080 pixels. Ook heeft de Redmi K30 vier camera’s aan de achterkant. De primaire camera heeft een 64-megapixelsensor. Daarnaast heeft hij een camera met een groothoeklens en een dieptesensor. De accu van de K30 heeft een capaciteit van 4500 mAh.

De voorganger van de Poco X2, de Pocophone F1 werd in Europa verkocht. De verwachting is daarom dat ook de X2 naar hier komt. Na 4 februari weten we daarover – en over de prijs, precieze specificaties en verkoopdatum – normaal meer!

Standaard afbeelding
Karolien Compiet
Karolien is gek op telecom en erg benieuwd wat de toekomst op dat vlak zal brengen. Door hierover te schrijven, houdt ze meteen ook jou op de hoogte!
Artikelen: 34

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.