Persfoto toont de nieuwe Huawei Mate 20 Lite

Al eerder heeft Huawei de P Smart+ gelanceerd met een relatief brede notch. Op de persfoto’s van de Mate 20 Lite is deze notch ook weer terug te vinden. De brede notch wil echter nog niets zeggen over de rest van deze serie. Het is dus goed mogelijk dat zowel de Mate 20 als de Mate 20 Pro een kleinere notch zullen krijgen. De toekomst zal leren in welk ontwerp deze twee modellen geleverd zullen worden. 

Ontwerp

Het ontwerp van de nieuwe Mate 20 Lite heeft zeker wat weg van de P Smart+. De persfoto toont in ieder geval de aanwezigheid van de notch aan. Ondanks dat het ontwerp veel weg heeft van de bestaande P Smart+ zal dit model vermoedelijk toch duurder worden. Uiteraard wordt de Mate 20 Lite wel weer de goedkoopste in zijn eigen reeks smartphones. 

Eerste specificaties

Over de Mate 20 Lite is zelf nog weinig bekend. behalve dat het nu bevestigd is dat dit model over een notch beschikt moeten wij het vooralsnog met geruchten doen. Vermoedelijk gaat de Mate 20 Lite ook beschikken over een 6.3 inch LCD-scherm met een maximale resolutie van 2340 x 1080 pixels. Dit scherm is nu ook ingebouwd in de P Smart+. Daarnaast moet de Mate 20 Lite de beschikking gaan krijgen over de 2.2 Ghz octa-core processor die in de Kirin 710-chipset is ingebouwd. Vermoedelijk wordt deze ondersteund door 6 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. 

De Mate 20 Lite krijgt de beschikking over een viertal camera’s. Er zullen twee camera’s aan de achterzijde ingebouwd worden en twee camera’s zullen hun plek vinden in de notch. De camera aan de achterzijde heeft een maximale resolutie van 20 megapixels en deze wordt ondersteund door een 2 megapixels sensor. Voor de selfiecamera heeft de fabrikant gekozen voor een 24 megapixels camera. De sensor blijft aan de voorzijde hetzelfde. Voor de accu heeft de fabrikant gekozen voor een 3650 mAh accu. 

Prijzen

Over de prijzen kunnen wij momenteel ook enkel nog speculeren. De Mate 20 Lite moet in ieder geval in een hogere prijscategorie vallen. De P Smart+ kost ongeveer € 300,-. Hiermee vermoeden wij dat de Mate 20 Lite een adviesprijs krijgt van ongeveer € 400,-. Hij zal beschikbaar komen in de kleuren zwart en goud. Volgens laatste berichten zal de Mate 20 Lite eind augustus zijn intrede gaan doen. Of dit model op de IFA dan wordt gepresenteerd is nog onduidelijk.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.