Per 26 januari is Telfort verleden tijd

Per 26 januari zullen bestaande klanten van Telfort automatisch overgaan naar KPN.

Het hing al een tijd in de lucht, maar de kogel is nu definitief door de kerk. Wie nu nog via Telfort belt zal per 26 januari overgezet worden naar KPN. Telfort zal als mobiele provider niet meer verder gaan en houdt dus op met zijn bestaan. Hiermee komt er een einde aan een bewogen leven van de provider Telfort in Nederland.

Historie Telfort

De provider Telfort kent een rijke historie. Zo wordt Telfort in september 1996 opgezet als joint venture tussen British Telecom (BT) en de Nederlandse Spoorwegen (NS). Pas in 1998 kreeg de provider een licentie om een eigen netwerk op te bouwen in Nederland. Uiteindelijk werden de eerste masten in september ’98 operationeel in de Randstad. De provider kreeg snel door dat het wel sneller moest groeien om het hoofd boven water te houden. In maart 1999 werd daarom een overeenkomst gesloten met Libertel (nu Vodafone) om klanten van Telfort via hun netwerk te laten bellen op plekken waar nog geen bereik was. Pas twee jaar later was het netwerk van Telfort landelijk dekkend waarna de overeenkomst met Libertel beëindigd kon worden.

In datzelfde jaar besluit BT, inmiddels grootaandeelhouder van Telfort, om hun activiteiten op te splitsen in vaste diensten en mobiele diensten. De naam Telfort verdwijnt plotseling van het toneel en wordt omgetoverd in O2. Hierna is het enkel nog maar gerommel en de klanten weten hun weg naar het nieuwe O2 ook niet te vinden. De naam Telfort keert daarom in augustus 2003 weer terug.

Overname Telfort door KPN

In juni 2005 maakte KPN bekend dat ze Telfort graag willen overnemen voor een bedrag van 980 miljoen euro. Ongeveer twee manden later werd deze overname goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Hierna opereert Telfort volledig onder de vlag van KPN en zal de provider ook gebruik gaan maken van het netwerk van KPN. MVNO’s van die tijd, zoals Tele2, Debitel, AH Mobiel en Lebara zullen onder de vlag van KPN verder gaan. Tot dit jaar leek er weinig aan de hand te zijn en was Telfort vooral bezig met het werven van klanten. KPN heeft echter begin 2019 besloten om de merknaam Telfort langzaam uit het straatbeeld te laten verdwijnen. Zo langzaam gaat dit echter niet, want in mei 2019 werd al bekend dat ook de fysieke winkels hun deuren zullen sluiten en is de verkoop van abonnementen al stopgezet.

Overzetten naar KPN

Tot op heden zijn bestaande klanten van Telfort nog niet op de hoogte van deze plotselinge wijziging. KPN heeft echter aangegeven dat dit wel op korte termijn nog zal gebeuren. Voor bestaande klanten beloofd KPN dat er weinig tot niets zal veranderen. Enkel de factuur en bankrekeningnummer wijzigt. Bestaande klanten kunnen dus gewoon nog hun bestaande Telfort belminuten en data meenemen naar KPN. Het bedrijf belooft minimaal dezelfde hoeveelheid MB’s voor maximaal dezelfde prijs, zodat klanten er niet op achteruit gaan. Hoe dat er precies uit gaat zien, verschilt per klant.

Na 26 januari zal een markant merk uit het straatbeeld verdwijnen. Het was een echte prijsvechter en zat het merk vol ambitie. Het is jammer dat KPN heeft besloten om het merk uit de straten te laten verdwijnen. Volgens KPN past Telfort niet meer binnen het huidige portfolio van KPN aangezien de dienstverlening vrijwel gelijk is. Ditzelfde leek te gebeuren met XS4All, maar hierover lopen nog rechtszaken. Deze naam zal nog wel even blijven bestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De aankomende Xperia 3 is gezien in een databank.

Sony Xperia 3 mogelijk in een databank gespot

Volgend bericht

Onbeperkt mobiel internet is er nu ook voor prepaidklanten.

Simyo biedt prepaidbundel aan met onbeperkt internet

Gerelateerde berichten

Total
24
Share