Patent toont opvouwbare smartphone van LG

Er is een patent online verschenen waaruit duidelijk wordt dat ook LG druk bezig is met een opvouwbare smartphone. Het patent is recentelijk ingediend en goedgekeurd. Hiermee volgt LG het voorbeeld op van Huawei en Samsung die ook bezig zijn met een opvouwbare smartphone. Ook Motorola schijnt, volgens bronnen, bezig te zijn met de ontwikkeling van een dergelijke smartphone.

Opvouwbare smartphone van LG

De eerste technische tekeningen geeft een goed beeld wat de fabrikant van plan is. In ieder geval zal de smartphone horizontaal opgebouwen kunnen worden. Iets waar Huawei nu ook mee bezig is. Bij Samsung is de vouwtechniek juist verticaal. Het unieke aan de opvouwbare smartphone van LG zijn de verschillende standen. Volgens het patent is het mogelijk om de smartphone in bepaalde standen te buigen. Dit laatste moet ook beschadigingen aan het scherm voorkomen. Om er voor te zorgen dat de smartphone zichzelf niet uitvouwet heeft LG een tweetal magneten geplaatst in de bezels. Deze moeten het scherm dan goed op zijn plek houden. Wanneer het scherm volledig is ingeklapt zal ook het scherm automatisch op standby gezet worden. Wij verwachten echter dat ook andere fabrikanten dit gaan toepassen en zal dus zeker niet uniek zijn.

Eerste ontwerp

Het patent toont ook het eerste ontwerp van deze opvouwbare smartphone. De opvouwbare smartphone van LG krijgt een bezelless ontwerp en is er een speaker en microfoon aan de bovenzijde en onderzijde geplaatst. Vermoedelijk zijn er sensoren en camera’s achter het scherm geplaatst in dit ontwerp. Hiermee wordt de opvouwbare smartphone van LG de eerste in zijn soort zonder notch of andere zaken die nog zichtbaar zijn aan de voorzijde.

Geen haast

LG zal zeker geen haast maken met deze smartphone. In een eerdere verklaring lanceert de fabrikant enkel smartphones wanneer er behoefte is naar een dergelijk product. De fabrikant neemt dus een afwachtende houding aan en zal eerst kijken naar conurrenten alvorens ze ergens mee zullen komen. De ontwikkeling is wel in volle gang gezet, maar de lancering zal dan ook niet eerder dan halverwege 2019 zijn als er voldoende animo is. Wij zullen dus helaas nog geduldig moet wachten avlorens LG werkelijk met een dergelijke opvouwbare smartphone op de markt komt.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.