Patent toont mogelijk de opvouwbare smartphone van Xiaomi

De opvouwbare smartphone van Xiaomi krijgt 2 scharnierpunten.

Het is al even geleden toen wij voor het eerst wisten te berichten over de opvouwbare smartphone van Xiaomi. Hierna werd het weer windstil. Vandaag is er echter een patent online verschenen waarin duidelijk de opvouwbare smartphone wordt getekend en beschreven. Momenteel is de fabrikant nog wel druk doende met het testen van de ontwerpen.

Nog geen besluit

Het is duidelijk dat Xiaomi nog niet weet welke vouwtechniek het best bij hun smartphone past. Derhalve zijn er nu ook twee patenten ingediend die beide een andere vouwtechniek tonen. Al eerder wisten wij te berichten over een tweetal vouwen in het scherm. Deze lijkt vooralsnog de voorkeur te hebben als wij het zo zien. Een ander ontwerp lijkt sterk op het ontwerp van de RAZR die recentelijk werd gelanceerd.

Deze week werd er wederom een patent in China ingediend voor een opvouwbare smartphone die over twee scharnieren beschikt. Het indienen van dit patent benadrukt nogmaals waar de voorkeur voor de scharniertechniek ligt. In dit patent wordt echter wel weer gesproken over het gebruik van een viertal camera’s in plaats van drie in het eerdere patent.

Een patent wil echter nog niet zeggen dat een product werkelijk op deze manier op de markt zal komen. Een patent legt enkel een idee vast en kan Xiaomi dus altijd nog afwijkt en van dit idee.

Xiaomi Mi Mix Alpha

Wanneer je naar dit patent kijkt heeft deze opvouwbare versie veel weg van de bestaande Mi Mix Alpha. Het is goed mogelijk dat Xiaomi deze smartphone gebruikt ter inspiratie en om als basis te dienen voor verdere ontwikkeling. Wanneer je naar de Mi Mix Alpha kijkt heb je dus globaal wel een goed idee hoe de opvouwbare smartphone van Xiaomi er uit kan komen te zien. In dat opzicht zal de smartphone weer uniek zijn vanwege de afwijkende scharnierpunten. De traditionele enkele horizontale of verticale vouw wordt met dit ontwerp compleet genegeerd.

Nieuwe fabriek

Zeer binnenkort zal Xiaomi een nieuw fabriek openen. Volgens de planning moet deze fabriek in december opgeleverd worden. De fabriek zal de productie van high-end smartphones op zich nemen. Dit betekent ook dat hier de ontwikkeling van 5G zal plaatsvinden. De fabriek is geplaatst in de Beijing Economic and Technologic Development Zone. De fabriek heeft de mogelijkheid om uiteindelijk elke seconde een smartphone te produceren. Dit betekent voor Xiaomi een tijdwinst van 60% ten opzichte van hun huidige fabriek. In eerste instantie zal de fabriek een miljoen smartphones gaan produceren. De aantallen zullen uiteraard flink opgeschroefd worden naarmate er ook meer vraag komt naar smartphones met 5G.

Details

Exacte details over de smartphone ontbreken vooralsnog. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat hij wordt geleverd met een viertal camera’s. Daarnaast zal hij sowieso de beschikking krijgen over de ondersteuning van 5G. De verwachting is dat het model volgend jaar al op de markt moet komen. Bronnen weten te melden dat wij rekening moeten houden met maart 2020. We zullen het allemaal nog even rustig afwachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Galaxy S11 krijgt magnifieke zoommogelijkheden dankzij Space Zoom.

Galaxy S11 camera’s krijgen significante verbeteringen

Volgend bericht

De Samsung Galaxy A71 is nu voor het eerst goed in beeld gebracht

Samsung Galaxy A71 voor het eerst in beeld gebracht

Gerelateerde berichten

Total
1
Share