De Huawei Mate X2 heeft zich mogelijk voor het eerst laten zien in patenten.

Patent toont mogelijk de nieuwe Huawei Mate X2

Er is een patent opgedoken bij het EUIPO (European Union Intellectual Property Office) welke door Huawei is ingediend. Het patent toont een opvouwbare smartphone met maar liefst zes camera’s. Opvallend is de aanwezigheid van een styluspen op de Mate X2. Deze combinatie werd ook al eens in Amerika ingediend door de fabrikant bij het USPTO (United States Patent and Trademark Office).

Overeenkomsten en verschillen

Wanneer je naar het patent kijkt zie je zeker enkele overeenkomsten met de bestaande Mate X. In het ontwerp lijkt er immers weinig veranderd te zijn. Toch zijn er wel enkele details waardoor de Mate X2 toch anders is. Bij het huidige model vouwt het scherm bijvoorbeeld naar buiten. Bij het nieuwe model vouwt het scherm juist naar binnen. Daarnaast beschikt de nieuwe Mate X2 over een zestal camera’s in plaats van vier op de Mate X. Wij zien hier een tweetal camera’s aan de voorzijde en een viertal aan de achterzijde.

De zijkant biedt ruimte aan een tweetal camera’s die als selfiecamera zullen gaan dienen. Daarnaast biedt het plaats voor een tweede scherm waar enkel notificaties op zichtbaar gemaakt zullen worden. Het juist ook deze zijde waar de styluspen ingestoken kan worden. Ten opzichte van het eerste Amerikaanse patent is de styluspen inmiddels ook anders vormgegeven, maar dit wil nog niet veel zeggen.

Hardware Mate X2

Exacte details over de nieuwe Mate X2 worden uiteraard nog niet gedeeld in dit patent. Toch kunnen wij wel verwachten dat de nieuwe opvouwbare smartphone de beschikking zal krijgen over hun bestaande Kirin 990 chipset. De ondersteuning van 5G zal uiteraard standaard worden op dit vlaggenschip. Momenteel werkt de fabrikant nog aan de Kirin 1020 chipset, maar deze komt vermoedelijk te laat om deze in te zetten op de Mate X2. Deze laatste chipset zou wel voor meer kracht zorgen en is daarnaast energiezuiniger.

Wij zullen niet verbaast zijn als de Mate X2 uitgerust zal worden met 12 GB werkgeheugen in tegenstelling tot de 8 GB in de huidige Mate X. Met deze configuratie willen de Chinezen uiteraard een directe concurrent op de markt zetten voor bijvoorbeeld de Motorola RAZR, Galaxy Fold (2) en de Galaxy Z Flip.

Lancering

Wij zullen echt nog even geduld moeten hebben voor deze nieuwe Mate X2. De nieuwste opvouwbare smartphone van de fabrikant wordt niet eerder verwacht dan het derde kwartaal van dit jaar. De eerste levering kunnen wel kort hierna van start gaan. Of dit werkelijk ook zal gebeuren blijft nog maar even de vraag. Zijn voorganger werd begin vorig jaar gelanceerd, waarna de leveringen pas in november van vorig jaar op gang kwamen.

Goedkoop zal de opvolger niet worden. De huidige Mate X kent een adviesprijs van rond de € 2400,=. Wij verwachten niet veel anders met de nieuwe Mate X2. Inmiddels worden er volgens Huawei ruim 100.000 exemplaren per maand verkocht. Het lijkt er dus sterk op dat de vraag naar opvouwbare smartphones steeds sterker zal worden. Motorola heeft ook aangegeven dat de vraag naar hun nieuwe RAZR erg groot is. De Mate X2 kan dus ook zomaar weer een verkoopsucces worden als de fabrikant het model met de juiste specificaties op de markt weet te brengen.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.