P Smart Z eerste smartphone met pop-up camera vanuit Huawei

De komst van de pop-up camera lijkt inmiddels een enorme vlucht te nemen. Veel fabrikanten brengen inmiddels een dergelijk model op de markt of zijn bezig met een variant hier op. De pop-up camera biedt dan ook veel voordelen voor de eindgebruiker waaronder een groter scherm. De P Smart Z wordt het eerste model vanuit Huawei met een pop-up camera.

Pop-up camera

Verwacht niet al te veel van de nieuwe pop-up camera van de P Smart Z. De camera is enkel bedoeld voor selfies. Bij andere merken wordt deze zelfde camera ook nog wel eens gebruikt om ook als camera te gebruiken aan de achterzijde. De pop-up camera heeft een maximale resolutie van 16 megapixels.

Aan de achterzijde zien wij ook weer dezelfde 16 megapixels camera terug. Deze camera wordt echter nog wel bijgestaan door een 2 megapixels dieptesensor.

Scherm

Juist door deze pop-up camera beschikt de P Smart Z over een volledig scherm aan de voorzijde. Volgens bronnen zal de fabrikant dit scherm dan ook het Ultra Fullview display gaan noemen. De smartphone krijgt hierdoor de beschikking over een schermdiagonaal van 6.59 inch. Hierdoor wordt de maximale resolutie 2340 x 1080 pixels.

Hardware

Onderhuids zal er verder weinig wijzigen ten opzichte van de huidige generatie P Smart-toestellen. Zo zal ook de P Smart Z de beschikking gaan krijgen over de Kirin 710-chipset. Je kunt daarnaast rekenen op 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag in combinatie met een 4000 mAh accu. Deze specificaties geven wel direct goed aan dat ook de P Smart Z een midrange smartphone zal gaan worden.

Prijs en beschikbaarheid

Het is onduidelijk of de P Smart Z werkelijk gelanceerd zal gaan worden. Doorgaans organiseert de fabrikant geen grote evenementen voor hun midrange smartphones. Mogelijk zal de P Smart Z dus stilletjes aan beschikbaar gaan komen. Mocht dit zo zijn zal het model beschikbaar komen in de kleuren zwart, groen en blauw. De P Smart Z krijgt een adviesprijs mee van € 210,- en met deze prijs is het model ook direct interessant geprijsd.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1140

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.