Opvouwbare smartphone van Samsung komt in november

De strijd rondom de opvouwbare smartphone is in volle gang. Steeds meer fabrikanten wagen zich aan deze nieuwe techniek. Samsung is hier al ruim twee jaar mee bezig. Eerder werd al gemeld dat deze opvouwbare smartphone begin 2019 gelanceerd zou worden. Volgens de CEO van Samsung Mobile zal de lancering van deze nieuwe smartphone echter al in november plaatsvinden. De CEO spreekt dus van een compleet andere tijdspanne als waar wij van uit gegaan waren.

Galaxy F

Veel informatie is er nog niet bekend over de aankomende opvouwbare smartphone van Samsung. Mogelijk wordt het de Galaxy F, echter is hierin alles nog mogelijk. Andere bronnen melden weer dat voor deze smartphone de Galaxy X-serie op touw wordt gezet. Al enkele jaren werkt de fabrikant aan het principe van een opvouwbare smartphone. De lange ontwikkeltijd heeft voornamelijk te maken met de complexiteit van het product. Daarnaast wil Samsung niet overhaast een product op de markt brengen. Dat de Galaxy F nu mogelijk al in november wordt gelanceerd is natuurlijk dan wel goed nieuws. Hiermee wordt Samsung de eerste fabrikant die met een dergelijke smartphone op de markt gaat komen.

Moeilijke markt

De CEO erkent ook dat de markt van de opvouwbare smartphone een moeilijke markt gaat worden. Waarom zou iemand immers niet voor een tablet gaan? Gaan bepaalde funtionaliteiten van een smartphone verloren bij een opvouwbare smartphone? het zijn zaken waar de CEO kort en bondig een uitspraak in doet.

“You can use most of the uses … on foldable status. But when you need to browse or see something, then you may need to unfold it. But even unfolded, what kind of benefit does that give compared to the tablet? If the unfolded experience is the same as the tablet, why would they (consumers) buy it? So every device, every feature, every innovation should have a meaningful message to our end customer. So when the end customer uses it, (they think) ‘wow, this is the reason Samsung made it’.”-DJ Koh, CEO, Samsung Mobile

Uiteraard kunnen wij in de aankomende periode meer gaan verwachten rondom deze smartphone mocht deze werkelijk in november gelanceerd worden.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.