Huawei logo

Opvouwbare smartphone van Huawei mogelijk eerder gelanceerd

Er zijn op dit moment twee giganten in de race voor een opvouwbare smartphone. Het gaat hierbij natuurlijk om Samsung en de tweede grote speler is Huawei. Volgens laatste geruchten is Huawei druk bezig met de smartphone en wordt deze mogelijk nog voor de opvouwbare smartphone van Samsung gelanceerd. Met deze stap wil Huawei enkel twee dingen bewijzen.

Eerdere lancering

Er is een goede reden waarom Huawei er druk op zet om hun opvouwbare smartphone voor het model van Samsung te lanceren. In het afgelopen jaar heeft de fabrikant veel kritiek gekregen van buitenstaanders om hun kopieergedrag. Alhoewel hun smartphones verre van gelijk zijn met een Samsung is de tendens van smartphones wel opvallend. Doorgaans komt Huawei ook met een nieuw model vlak na Samsung dit heeft gedaan. Huawei wil bewijzen dat dit niet aan de orde is en hebben ze dus hun pijlen gericht op de opvouwbare smartphone. Hiermee kunnen wij met redelijke zekerheid vaststellen dat ook deze fabrikant begin 2019 hun smartphone willen lanceren. Met deze nieuwe tactiek wil Huawei ook, naar eigen zeggen, een stukje van de taart meepakken. Een opvouwbare smartphone zal ook bij Huawei een prijzige aanschaf blijven en derhalve mikt de fabrikant op de early-adaptors. Dit is de groep mensen die graag de nieuwste gadgets in huis willen hebben tegen elke prijs. Volgens een bron zal Huawei een beperkte oplage maken van 20.000 tot 30.000 stuks. Dit is overigens beduidend minder dan de aantallen die Samsung wil gaan maken. Deze liggen in het begin ruim tien maal hoger.

Winnaar

Gezien de aantallen zal Samsung zeker de winnaar worden, mits ze de voorraad kunnen verkopen. De vraag blijft dan echter nog in welk tempo de smartphones worden verkocht en voor welke prijs de opvouwbare smartphone van Huawei wordt weggezet. Het zijn allemaal factoren waar we op dit moment enkel nog over kunnen speculeren. Zoals wij Huawei kennen zal deze nieuwe smartphone prijstechnisch wel wat interessanter zijn in vergelijking met die van Samsung. De tijd zal het leren of Huawei ook werkelijk de deadline gaat halen.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.