Opvouwbare Galaxy X komt ook met buigbare accu

De komst van de opvouwbare smartphone is inmiddels niet meer te stoppen. Maar wie een scherm wil opvouwen of buigen moet ook de hardware hierachter kunnen buigen. De ontwikkeling hierin gaat dus verder dan enkel het scherm. Volgens laatste berichten is Samsung momenteel druk bezig met de ontwikkeling van een accu die mee kan buigen binnen de smartphone.

Capaciteit

Volgens eerste berichten is Samsung momenteel bezig met een accu van tussen de 3000 mAh en 6000 mAh. Uiteraard hopen wij op het laatste cijfer, want als wij de bronnen kunnen geloven wordt de opvouwbare Galaxy X voorzien van een scherm van 7.3 inch. Dit scherm zal op zijn beurt ook veel vragen van de accu. In ieder geval is elke accu onder de 4000 mAh eigenlijk al een afknapper. Dit resulteert namelijk, en zeker met dit schermformaat, in zeer lage standbytijd.

Toch kunnen wij het Samsung in dit geval toch wel vergeven. Het is een nieuwe stap in de richting van nieuwe type smartphones. Elk eerste model is altijd een gewaagde stap en geeft de kaders aan waar de fabrikant zelf op door kan ontwikkelen.

Gelimiteerd

De eerste opvouwbare Galaxy X zal begin 2019 gelanceerd worden. Al eerder werd bekend dat Samsung een gelimiteerde serie maakt van tussen de 300.000 en 500.000 stuks zal maken. De productie van het scherm start deze zomer als niets tegen zit. De productie van de werkelijke units kan dan begin 2019 ook van start gaan. Alhoewel er nu wat informatie over de accu is verschenen is het nog niet bekend wanneer deze werkelijk in productie wordt gezet en wat de uiteindelijk capaciteit zal gaan worden.

Koopje?

Reken er maar niet op dat de opvouwbare Galaxy X een koopje zal gaan worden. De vermoeden zijn dat de adviesprijzen rond de € 1800,- a € 2000,- zullen liggen. In dat opzicht is het naast een mooie gadget ook nog enkel weggelegd voor diegene met een dikke portemonnee. Zoals met elke nieuwe techniek heeft het tijd nodig zodat uiteindelijk ook hier de prijs van zakt. De eerste opvouwbare Galaxy X zal in ieder geval, met zijn buigbare accu, de smartphonemarkt wederom op zijn kop zetten. Als het succesvol blijkt zal Samsung hier zeker nog een gevolg aan gaan geven.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.