Opvolger Galaxy Fold komt in het tweede kwartaal

De nieuwe Galaxy Fold 2 wordt volgens bronnen in het tweede kwartaal gelanceerd.

De opvolger van de Galaxy Fold zal volgens geruchten in het tweede kwartaal van dit jaar nog verschijnen. Over de naam is het men nog niet eens. Zo kunnen wij de naam Galaxy Fold 2 gokken, maar de Galaxy Z Fold behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Deze mogelijkheden laten wij dus nog even in het midden.

Eerste specificaties

De opvolger van de Galaxy Fold zal ook weer over de verticale vouw gaan beschikken. Wij mogen dit model dus totaal niet vergelijken met de opkomende Galaxy Z Flip welke op 11 februari gelanceerd zal worden. Over de Galaxy Fold 2 was al het nodige geschreven en even was zelfs de verwachting dat juist dit model zijn opwachting zou maken op 11 februari. De nieuwe Galaxy Fold 2 is echter van een ander kaliber en ziet Samsung dit echt als een high-end smartphone.

De Galaxy Fold 2 krijgt de beschikking over een 8 inch touchscreen wanneer deze compleet is uitgevouwen. Aan de achterzijde beschikt de opvouwbare smartphone over de 108 megapixel cameramodule. Daarnaast wordt het model standaard uitgerust met de S-Pen, dezelfde S-Pen die wij al kennen uit de Note-serie. De Galaxy Fold 2 zal uitgerust worden met de Snapdragon 865 chipset waardoor ondersteuning voor 5G vrijwel zeker is.

Camera Galaxy Fold 2

Zoals eerder gezegd krijgt de nieuwe Galaxy Fold 2 de beschikking over een 108 megapixel camera aan de achterzijde. Uiteraard wordt deze nog verder ondersteunt door andere lenzen. Zo kunnen wij nog een 48 megapixel periscooplens verwachten die 5x optische zoom ondersteunt en tot maar liefst 100x digitale zoom. Vanwege deze laatste feature zal deze opvouwbare smartphone ook het predicaat ‘Space Zoom’ dragen. Naast deze lenzen krijgt de Galaxy Fold 2 nog de beschikking over een 12 megapixel ultrabreedhoeklens en een Time-of-Flight sensor. Voor de selfies is er een 40 megapixel camera beschikbaar.

Beschikbaarheid

Het is nog onbekend wat Samsung in de planning heeft voor de wereldwijde verkoop. De bestaande Galaxy Fold heeft lang op zich laten wachten in Nederland. De opvouwbare smartphone werd erg langzaam wereldwijd beschikbaar. Dit kwam mede door het complexe productieproces. Wellicht is dit al sterk verbeterd en kunnen wij de Galaxy Fold 2 nog dit jaar in Nederland verwachten. Ergens tussen april en juni zullen wij weten wat Samsung van plan is met dit nieuwe vlaggenschip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De nieuwe Nokia 9.2 PureView wordt het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant.

Vergeet de Nokia 9.1, ze gaan verder met de Nokia 9.2 Pureview

Volgend bericht

Motorola heeft een smartphone ontwikkelt die met een styluspen zal werken.

Volgende Motorola smartphone komt mogelijk met styluspen

Gerelateerde berichten

Total
1
Share