BlackBerry

Opvolger BlackBerry KEYOne gespot

In de TENAA is de vermoedelijke opvolger van de bestaande BlackBerry KEYOne gespot. Onder de codenaam Athena heeft deze nieuwe BlackBerry veel weg van zijn voorganger. Ondanks dat zijn voorganger slechts 850.000 maal is verkocht was er voldoende reden om voor dit model dus een opvolger te maken. Over de naam kunnen we nog speculeren. De naam KEYTwo is een goede optie, maar eventueel blijft KEYOne 2018 ook een mogelijkheid.

Kleine verschillen

De opvolger lijkt in eerste instantie een kopie. Zo is het ontwerp exact gelijk en zitten de knoppen ook nog op dezelfde plek. Enkel de powerknop lijkt nu wat afwijkend te zijn. Ook aan de achterzijde zitten er wat verschillen. Zo is de cameralens gewijzigd en is ook het patroon onder deze camera gewijzigd. Hierdoor oogt de nieuwe smartphone toch net wat luxer. De vele BlackBerry fans zullen blij zijn met het behoud van het alom bekende QWERTY toetsenbord en het bekende 3:2 ratio touchscreen. Iets wat wij ook terugzien in zijn voorganger. De kleine verschillen in het ontwerp doen vermoeden dat BlackBerry weinig moeite heeft gedaan voor de wijzigingen, echter onderhuids is er voldoende te melden.

Technisch verbeterd

De nieuwe BlackBerry Athena beschikt voor de eerste maal in de BlackBerry geschiedenis over een dualcamera. Hierdoor is het dus mogelijk om foto’s of video’s razendsnel te maken in combinatie met een hoge resolutie. Hiermee heeft de fabrikant ook ingezien dat de camera wel degelijk een belangrijk verkoopargument is. Op de eerste foto’s zien wij ook nog een 3.5 jackplug terug en een USB-C poort. Alhoewel er verder niet gesproken wordt over een processor of geheugen bestaat het vermoeden wel dat deze opvolger hierin niet teleur zal stellen.

Wanneer de opvolger werkelijk op de markt gaat komen is nog onbekend. Zodra hier meer over bekend is zullen wij dit uiteraard direct melden.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.