Oppo heeft vandaag een smartphone getoond zonder een poort of knoppen aan de buitenzijde.

Oppo toont prototype smartphone zonder knoppen of poorten

Oppo heeft vandaag een prototype smartphone getoond zonder enige poort of knop aan de buitenzijde. Wie goed kijkt zal ook opmerken dat er geen zichtbare speakers zijn en ontbreekt de selfiecamera aan de voorzijde. Het prototype toont goed aan hoever Oppo is in de ontwikkeling van smartphones.

Meizu Zero

Het is niet de eerste keer dat een fabrikant een dergelijk prototype toont. Eerder dit jaar werd de Meizu Zero aan het grote publiek voorgesteld als prototype. De smartphone bood standaard 18W draadloos laden aan. Aan de zijkant waren er drukgevoelige knoppen weggewerkt om bijvoorbeeld het volume te regelen. Meizu dacht dat er voldoende animo was voor een dergelijke smartphone en begon een crowdfundingsactie. Het doel was om $ 100.000,= op te halen. Helaas liep deze actie anders dan verwacht en werd nog niet eens de helft van het benodigde bedrag opgehaald. De productie werd op basis hiervan dus afgeblazen en dit project kwam in de kast te liggen.

Oppo prototype

De smartphone van Oppo wijkt in zekere zin weinig af met die van de Meizu Zero. Ook op dit model komen wij geen poorten of knoppen tegen. De smartphone wordt opgeladen middels het nieuwe VOOC 30W draadloze snellaadtechniek van Oppo zelf. De benodigde sepakers en selfiecamera zijn onder het scherm weggewerkt. Hierdoor is er meer ruimte voor het scherm aan de voorzijde. Op de plek waar de selfiecamera zit zijn er minder pixels in het scherm weggewerkt om genoeg licht door te laten in de lens van deze camera.

De Oppo smartphone maakt in dit geval ook gebruik van drukgevoelige gebieden in de zijkant van de smartphone. Zo kan het prototype makkelijk uit- en aangezet worden en kun je makkelijk het volume regelen. Om het helemaal af te maken maakt het prototype standaard gebruik van eSIM. Dit is een digitale simkaart die in Nederland enkel nog door T-Mobile wordt ondersteunt.

Beschikbaarheid

Het getoonde prototype wordt enkel gebruikt om aan te tonen hoever Oppo is met de ontwikkeling van hun smartphones. De fabrikant heeft geen enkele intentie om de smartphone überhaupt op de markt te brengen. Wel voegen ze er aan toe dat bepaalde onderdelen op dit model in de aankomende jaren hun weg zullen vinden in nieuwe modellen. Al eerder werd bekend dat Oppo aan het experimenteren was met een selfiecamera onder het scherm door zelf een tweet de wereld in te sturen. Wij verwachten dan ook dat deze techniek wellicht aankomend jaar al zijn intrede zal maken op een nieuwe smartphone.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.