De renders van de Oppo Reno3 Pro 5G tonen goed hoe de smartphone er uit komt te zien.

Oppo Reno3 Pro 5G verschijnt in renders

Gisteren zette de CEO van Oppo nog een teaser online van hun aankomende Oppo Reno3 Pro 5G. De foto toonde enkel nog de zijkant, maar voor velen was dit reden genoeg om de smartphone in een render te verwerken. Uiteraard is de render nu gebaseerd op geruchten en de teaser die Oppo zelf via Twitter heeft verspreid.

Voorzijde Reno3

Wanneer je naar de Reno3 Pro 5G kijkt vallen er enkele zaken op aan de voorzijde. Het gaat in het scherm, waar de 32 megapixels selfiecamera in is verwerkt, oogt erg klein. Dit geeft wellicht een vertekend beeld vanwege het scherm. Volgens geruchten wordt de nieuwe Reno3 geleverd met een gebogen 6.5″ FHD+ AMOLED met een verversingsfrequentie van 90Hz. Vanwege de grootte van het scherm kan het gat voor de selfiecamera plotseling wegvallen. Rondom het scherm zijn redelijk dunne bezels weggewerkt, waarbij zowel aan de linker- als rechterzijde het scherm doorloopt.

De opkomst van 5G

Ook Oppo moet er aan geloven dat 5G de nieuwe standaard zal worden. Het is dan ook niet vreemd dat hun nieuwste vlaggenschip over 5G zal beschikken. De nieuwe Reno3 wordt een zogenoemde dual-mode 5G smartphone. Dit betekent dat het op vrijwel elke frequentie kan werken waar 5G wordt aangeboden. Uitspraken over 5G heeft Oppo zelf nog niet gedaan. Wel is het duidelijk dat men volop aan het testen is en testen gaat. Zo gaat de fabrikant begin volgend jaar een test uitvoeren met T-Mobile om het 5G-netwerk van deze provider te optimaliseren. Uiteraard is dit een uitgelezen kans voor de fabrikant om hun eerste 5G smartphone op Nederlandse bodemte testen.

Overige specs

De render laat uiteraard enkel de buitenzijde zien. Aan de binnenzijde lijkt inmiddels ook het nodige bekend te worden. Vermoedelijk wordt de Reno3 Pro 5G geleverd met een 4500 mAh accu die via een 30W snellader weer razendsnel vol zit. Draadloos opladen behoort helaas niet tot de mogelijkheden bij deze smartphone. De Reno3 zal de Snapdragon 735 chipset aan boord krijgen met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Aan de achterzijde is er een quadcamera terug te vinden. Hierbij is de hoofdcamera voorzien van een 60 megapixels lens.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Reno3 Pro 5G zal vermoedelijk in december nog gelanceerd worden indien de geruchten kloppen. De smartphone zal in eerste instantie enkel in China beschikbaar komen. Uiteraard wordt deze smartphone dan standaard uitgerust met Android 10 en ColorOS 7. In een later stadium kunnen wij de nieuwe 5G-smartphone ook in Nederland verwachten. De prijs zal dan ergens tussen de € 500,= en € 600,= liggen. Dit is nog erg schappelijk voor een 5G smartphone. De Reno3 zal op zijn vroegst wel pas begin volgend jaar beschikbaar komen in Nederland.

Bron

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.