De nieuwe Oppo Reno3 zal op 26 december gepresenteerd worden in China.

Oppo Reno3 komt op donderdag 26 december

Zojuist heeft Oppo bekend gemaakt dat de nieuwe Oppo Reno3 op 26 december gelanceerd zal worden. De lancering van het nieuwe model zal, zoals gebruikelijk, in China plaatsvinden. De lancering van de nieuwe smartphone komt goed uit. De smartphone zal 5G ondersteunen en recentelijk is ook het eerste 5G-netwerk live gegaan.

Teasers Reno3

Het was te verwachten dat de nieuwe Reno3 deze maand nog gelanceerd zou worden. Al eerder liet de fabrikant mondjesmaat wat informatie los over de smartphone. Deze teasers zijn veelal een goed teken dat een lancering aanstaande is. Vandaag heeft Oppo dus bekend gemaakt dat de lancering daadwerkelijk op 26 december zal plaatsvinden. In de eerste teasers werd het duidelijk dat de Reno3 hun eerste 5G-smartphone zal worden. Via deze zelfde teasers werd ook duidelijk gemaakt dat de Reno3 de beschikking krijgt over de Snapdragon 765G chipset in combinatie met een 4025 mAh accu. Daarnaast beschikt de smartphones over antennes die rondom in de behuizing zijn geplaatst voor een beter bereik.

Snelle opvolging

De teasers vanuit fabrikanten zijn dan misschien wel gebruikelijk. Het is echter minder gebruikelijk om zo kort op elkaar nieuwe smartphones te lanceren. De eerste generatie Reno-smartphones werd in april van dit jaar gelanceerd. In oktober mochten wij kennis maken met de Reno2. Dit laatste model heeft in dat opzicht geen lang leven gekend, want de Reno3 zal dus op 26 december alweer zijn opwachting maken. Vooral bij Chinese fabrikanten lijkt het spoedig lanceren van een opvolger een trend te worden. Ditzelfde lot onderging bijvoorbeeld de Xiaomi Redmi K20 welke inmiddels een opvolger kent in de vorm van de Redmi K30. Veel grote fabrikanten kiezen er echter voorlopig niet voor om zo snel opvolgers op de markt te zetten. Consumenten kunnen zo snel het idee krijgen dat ze alweer een oud model in het bezit hebben, terwijl dit doorgaans niet zo is.

Beschikbaarheid Nederland

Ondanks dat de Reno3 op de valreep nog dit jaar wordt gelanceerd zullen wij nog wel even moeten wachten alvorens het model in Nederland beschikbaar komt. Wij verwachten zelf dat de Reno3 uiteindelijk in februari werkelijk in Nederland beschikbaar zal zijn. Oppo heeft in Nederland een samenwerking met T-Mobile. Het is dus goed mogelijk dat deze nieuwe smartphone voor het eerst aangeboden zal worden bij deze provider. Of dan ook de 5G-versie in Nederland beschikbaar komt blijft even de vraag. Vooralsnog hebben wij in Nederland nog geen 5G-netwerk beschikbaar. De eerste gebieden zullen pas eind volgend jaar live gaan.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.