Oppo lanceert de Reno Ace in China.

Oppo lanceert de Reno Ace met 90 Hz scherm

Vandaag heeft Oppo de Reno Ace gelanceerd. De smartphone heeft alles aan boord wat je mag verwachten van een high-end smartphone. Een van de belangrijkste features is toch wel het scherm met een verversingsfrequentie van 90 Hz. De onderliggende hardware biedt extra ondersteuning aan dit scherm.

SuperVOOC 2.0

Met de lancering van de nieuwe Reno Ace maakt de SuperVOOC 2.0 ook zijn debuut. De smartphone is de eerste smartphone die standaard wordt geleverd met de vernieuwde snellaadtechniek van Oppo. Je hebt hiermee de beschikking over een 65W-snellader die de smartphone binnen een half uur weer volledig kan opladen. In een tijdsbestek van ongeveer vijf minuten kan de Reno Ace met ongeveer 27% geladen zijn. Deze cijfers zijn tot op heden nog niet eerder getoond op welke andere smartphone dan ook.

Hardware

Standaard wordt de Reno Ace geleverd met de nieuwste Snapdragon 855+ chipset van Qualcomm. Voor zowel de rekenkracht als de grafische mogelijkheden heb je dus momenteel het beste in huis. Je kunt daarnaast kiezen uit varianten met 8 GB werkgeheugen of zelfs 12 GB. Voor de opslag is er keuze uit 128 GB of 256 GB. Voor het scherm is gekozen voor een 6.5 inch Full HD scherm met een waterdruppelnotch aan de bovenzijde. Het scherm zelf heeft een verversingsfrequentie van 90 Hz in tegenstelling tot de 60 Hz welke wij nu gewend zijn. In de regel genomen zal de smartphone hierdoor soepeler en sneller reageren op commando’s die worden ingegeven in het scherm. Dankzij de krachtige processor kunnen deze gegevens ook razendsnel verwerkt worden.

Camera

In tegenstelling tot eerder smartphones van Oppo in de Reno-serie beschikt deze Reno Ace juist niet over een pop-up camera. De fabrikant is teruggevallen op een notch in het scherm. Het voordeel van deze opzet is dat de smartphone nu wel over de felbegeerde IP68-certificering kan beschikken. De Reno Ace heeft een primaire camera met imx586-sensor van Sony. Deze sensor heeft een resolutie van 48 megapixel. Het toestel heeft ook een 8-megapixelcamera met groothoeklens en een zoomcamera met 13 megapixel. Ook heeft de Reno Ace een camera die monochrome foto’s maakt met een resolutie van 2 megapixel. Voor de selfiecamera is er een 16 megapixels camera ter beschikking.

Prijs en beschikbaarheid

De Reno Ace komt beschikbaar in een tweetal kleuren. Je hebt de keuze uit Psychedelic Purple en Starry Blue. Het basismodel komt met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Deze moet omgerekend ongeveer € 410,- gaan kosten. Voor € 30,- meer heb je echter een model met 256 GB opslag. De versie met 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslag zal ongeveer € 500,- moeten kosten. Er komt ook nog een speciale Gundam-editie uit. Hier zijn enkel de looks van de smartphone gewijzigd. Deze laatste versie zal vermoedelijk enkel in China beschikbaar komen in een gelimiteerde oplage. Het is overigens nog de vraag of de Reno Ace daadwerkelijk in Nederland beschikbaar komt. Hier heeft de fabrikant nog geen duidelijke uitspraak over gedaan. De eerder genoemde prijzen zijn dan ook op basis van prijzen zoals deze in China zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.