Oppo lanceert de F11 en de F11 Pro

Vandaag heeft Oppo in India de F11 en de F11 Pro gelanceerd. Zoals wij al hadden verwacht zijn beide modellen weer uniek op zichzelf. Enkel op deze manier weet de fabrikant zich ook prima te onderscheiden tussen alle andere fabrikanten. Zo beschikt de F11 Pro over een pop-up selfiecamera. Een unieke feature die wellicht later door meer fabrikanten overgenomen zal worden.

Pop-up camera

Zoals gezegd wordt de F11 Pro geleverd met de unieke pop-up camera voor selfies. Dankzij deze feature wordt de F11 Pro ook geleverd zonder een inkeping in het scherm aan de voorzijde. Volgens Oppo is de pop-up camera niet gevoelig voor veelvuldig gebruik. Volgens de fabrikant kan de pop-up selfiecamera honderd keer per dag gebruikt worden voor een periode van zes jaar zonder slijtage.

Specificaties

Onderling verschillen de F11 en de F11 Pro verder niet met elkaar. Beide smartphones hebben de beschikking over een 6.5 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2340 x 1080 pixels. Aan de achterzijde treffen wij op beide smartphones een 48 megapixels camera welke wordt bijgestaan door een 5 megapixels sensor. Onder deze cameraopstelling aan de achterzijde zien wij de vingerafdrukscanner terug.

Beide smartphones zijn voorzien van de MediaTek Helio P70 chipset. De F11 wordt geleverd met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. De F11 Pro wordt geleverd met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag.

Accu en besparing

Zowel de F11 als de F11 Pro worden geleverd met een 4000 mAh accu. Op zich is dit niet uniek, maar de wijze waarop de fabrikant omgaat met de acculading en het laden hiervan is wel weer bijzonder. Al eerder zagen wij VOOC terug in eerdere modellen. Inmiddels zijn ze toe aan versie 3.0 welke garant staat voor een volle acculading binnen 80 minuten. Met een volle acuulading moeten de F11 en de F11 Pro ongeveer 15,5 uur mee gaan.

Dit laatste wordt onder meer behaald door slimme besparingen die in de software zijn verwerkt. Zo bespaart de smartphone juist accu wanneer er geen mobiele dekking is. Dit laatste is juist iets waar andere smartphones vaak blijven zoeken naar een netwerk. Ook moeten de F11 en de F11 Pro gaan herkennen wanneer je gaat slapen. In de nacht is hierdoor ook minder accu vereist omdat je simpelweg ligt te slapen.

Dergelijke zaken zijn al slim ingebouwd binnen Android. Hoe Oppo dit verder heeft geoptimaliseerd is niet helemaal duidelijk, maar volgens eigen zeggen is het wel degelijk een hoger rendement in bepaalde situaties.

Prijs en beschikbaarheid

De F11 Pro zal beschikbaar komen in twee kleuren welke worden omschreven als Thunder Black en Aurora Green. De reguliere F11 komt daarnaast ook nog beschikbaar in de kleuren Fluorite Purple, Marble Green en Jewelry White.

Omgerekend zal de F11 ongeveer € 300,- gaan kosten. De F11 Pro moet omgerekend € 379,- gaan kosten. Later deze maand zullen beide modellen in India in de verkoop gaan. Een lancering buiten India staat later gepland en het is nog niet bekend wanneer beide modellen in Nederland beschikbaar zullen zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.