Oppo Watch

Oppo kondigt Oppo Watch officieel aan

Oppo kondigde vrijdag niet alleen de nieuwe Find X2 en X2 Pro aan, maar ook hun nieuwe smartwatch. De Oppo Watch is rechthoekig en heeft een AMOLED-scherm met gebogen randen. De wearable draait op het op Android gebaseerde ColorOS Watch.

Meerdere versies Oppo Watch

De smartwatch komt in meerdere versies op de markt. De goedkoopste versie is 42 mm en heeft een 1,6 inch scherm met 320 x 360 pixels en een accuduur van 24 uur. Omgerekend komt deze op ruim 190 euro. Ook komt er een 46 mm-versie met 1,91 inch scherm dat een resolutie heeft van 402 x 476 pixels. De adviesprijs (in China) is omgerekend bijna 255 euro. Daarnaast komt er ook nog een 46 mm-variant gemaakt van roestvast staal met een saffierlaag. Voor deze betaal je omgerekend in China bijna 320 euro. De 46 mm-versies hebben een accuduur tot 40 uur. Snelladen kan met het VOOC-systeem van Oppo. In 75 minuten is het Oppo Watch volledig opgeladen. Een kwartier laden moet voldoende zijn om hem een dag te gebruiken.

Specificaties

De Oppo Watch ondersteunt e-sim. Hij heeft twee geïntegreerde processors, Oppo spreekt hierbij van een Dual-Chip Endurance System. Het gaat om de Qualcomm Snapdragon Wear 2500 en Apollo 3-chip.  De achterkant van de Oppo Watch is keramisch en bevat sensoren die onder andere je hartslag meten. Zo kun je een dagelijks overzicht van je hartslag genereren. Één van de andere functies van de smartwatch, is het monitoren van je slaap. Hiermee kun je overzichten maken van je diepe en lichte slaap en het moment van wakker worden. Naast de aanwezige apps, kun je het toestel uitbreiden via de app-store.

Vanaf 24 maart is de Oppo Watch verkrijgbaar in China. Wanneer de andere markten precies volgens is nog niet bekend. Standaard zijn overigens de omgerekende prijzen lager dan de werkelijke Europese adviesprijzen.

Standaard afbeelding
Karolien Compiet
Karolien is gek op telecom en erg benieuwd wat de toekomst op dat vlak zal brengen. Door hierover te schrijven, houdt ze meteen ook jou op de hoogte!
Artikelen: 34

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.