Oppo komt eind februari met hun opvouwbare smartphone

Net als veel andere fabrikanten zal ook Oppo begin volgend jaar hun eerste opvouwbare smartphone lanceren. De fabrikant staat bekend om hun innovaties en de komst van een opvouwbare smartphone is dan ook geen verrassing. Veel informatie over de nieuwe smartphone is er nog niet.

Mobile World Congress

De opvouwbare smartphone van Oppo moet volgens de productmanager van de fabrikant op de MWC in Barcelona gelanceerd worden. Veel fabrikanten gebruiken deze beurs voor de lancering van hun nieuwe reeks smartphones. Ook de CES in Las Vegas is vaak een mooi moment om nieuwe producten te lanceren.

Veel informatie gaf de productmanager echter nog niet over de opvouwbare smartphone. Zo is het onbekend wanneer de nieuwe Oppo werkelijk beschikbaar gaat komen. Ook is er nog geen informatie bekend gemaakt rondom specificaties. Op de MWC zal hier dan vermoedelijk voor het eerst meer duidelijkheid in gaan komen.

Race tegen de klok

Naast Oppo zijn ook fabrikanten zoals LG, Huawei en Samsung druk bezig met een opvouwbare smartphone. Ook worden hun nieuwe modellen rond deze periode verwacht. Samsung heeft een drietal weken geleden als de eerste glimpen getoond van hun opvouwbare smartphone. Het is de vraag op welke beurzen de smartphones werkelijk gelanceerd zullen worden. Gezien de spanningen tussen Huawei en de VS zal deze fabrikant sowieso moeten gaan kiezen voor Barcelona. Hiermee blijft er voor LG en Samsung nog een primeur open in Las Vegas voor de eerste opvouwbare smartphone.

Vernieuwend

Al geruime tijd is Oppo enorm vernieuwend bezig. Op steeds meer fronten weet de fabrikant zielen te winnen voor hun innovatieve smartphones. Een mooi voorbeeld is de recentelijk gelanceerde Find X. In de eerste helft van volgend jaar wil de fabrikant ook nog een 5G-smartphone op de markt zetten. Dit model moet ook in Nederland beschikbaar gaan komen volgens de productmanager.

Ook werkt Oppo met een techniek waarbij er een camera achter het scherm is geplaatst. Enkel een klein gaatje in het scherm verklapt dat er een camera achter het glas zit. Deze nieuwe techniek zal waarschijnlijk in 2020 in de eerste smartphone terug te vinden zijn. Ook is er recentelijk een overeenkomst bereikt met Nokia om enkele patenten te mogen gebruiken. Met deze samenwerking heeft het bedrijf enkele sterke troeven in handen die voor de komende jaren zeker nog wat moois op kan leveren.

Vooralsnog moeten wij nog even wachten op de komst van hun eerste opvouwbare smartphone. Eind februari zal hier meer duidelijkheid in gaan komen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.