De Oppo Find X2 krijgt de beschikking over een 120 Hz scherm.

Oppo Find X2 komt met een 120 Hz OLED-scherm

Dat de Oppo Find X2 onderweg is lijkt vrijwel zeker te zijn. Informatie over het aankomende vlaggenschip is echter nog zeer schaars te noemen. Zo berichtte de fabrikant enkel dat de Find X2 in ieder geval niet over een in-display selfiecamera zal beschikken. Daarnaast deelde de CEO via Twitter de dikte van de smartphone. Het is uiteraard informatie, maar nog niet veelzeggend.

Scherm Find X2

De informatie die vandaag kenbaar is gemaakt komt vanuit een respectabele bron. Wij mogen dus gerust stellen dat de nieuwe informatie zal kloppen. De nieuwe Find X2 zal de beschikking krijgen over een 6.5 inch OLED-scherm met een verversingsfrequentie van 120 Hz. Aan de zijkanten van deze smartphone zal het scherm nog iets doorlopen. Hierdoor hebben wij dus te maken met een gebogen scherm. De maximale resolutie van dit scherm is 3168 x 1440 pixels.

Rondom het scherm heeft de gebruiker nog verschillende instelmogelijkheden. Hierdoor kan de accuduur flink verlengd worden. Zo kun je kiezen uit een FHD+ of QHD+ resolutie. Daarnaast kun je kiezen uit een verversingsfrequentie van 60 Hz of 120 Hz.

Beperkingen

Een scherm welke kan werken op 120 Hz kent echter ook zijn beperkingen. Zoals gezegd is de accuduur natuurlijk wel een belangrijk punt. Daarnaast is niet elke applicatie geschikt voor deze verversingsfrequentie. Normaal gezien kun je bedenken dat dit enkel betrekking heeft op het scherm, maar de modus gaat wel iets verder. Vooral in software moet dit ondersteunt worden en dat is zeker niet overal het geval. Binnen Android 10 wordt het gewoon netjes ondersteunt. Het is nu echter de vraag of de Find X2 automatisch terugschakelt naar 60 Hz wanneer een bepaalde applicatie deze modus niet ondersteunt. Hierover lopen de berichten nog behoorlijk uiteen.

Andere details

Rondom de nieuwe Find X2 zijn nog enkele andere zaken waar inmiddels wat meer informatie over naar boven komt. Zo is het vrijwel zeker dat de nieuwe smartphone 5G zal ondersteunen en de beschikking krijgt over de Snapdragon 865 chipset. Op het gebied van de camera’s op de achterzijde worden ook nog wat wijzigingen verwacht. Details hierover ontbreken nog, maar bronnen melden dat de fabrikant hard werkt aan een verbeterde autofocus voor de Find X2.

Nog steeds gaan de geruchten rond dat deze smartphone de 50W draadloze snellaadfunctie zal krijgen. Indien dit correct is heeft de nieuwe Find X2 direct een record te pakken. Hiermee wordt het de eerste smartphone waarbij draadloos snelladen ook echt snel gaat en vergelijkbaar is met bedraad laden. Vooralsnog blijft dit laatste gerucht enkel bij woorden en zijn hier nog geen concrete bewijzen voor.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.