De Oppo F15 heeft vandaag zijn wereldwijde debuut gemaakt.

Oppo F15 debuteert, maar misschien herken je hem

Vandaag heeft Oppo een nieuw model toegevoegd aan hun F-serie. Het gaat ditmaal om de F15. Voor de echte smartphonekenner is het wellicht een herkenbaar model. Dit klopt inderdaad, want in China wordt dit model verkocht als de A91. Buiten China zal de smartphone in de prijslijsten worden opgenomen als de F15.

Oppo F15 specificaties

Helemaal nieuw en onbekend is deze F15 dus zeker niet. Het was echter nog onduidelijk onder welke naam de smartphone buiten China verkocht zou worden. Hier heeft de fabrikant vandaag dus duidelijkheid in gegeven. De nieuwe F15 beschikt over een 6.4 inch AMOLED-scherm met een 20:9 contrastratio. Standaard beschikt de smartphone over een in-display vingerafdrukscanner. Aan de bovenzijde van het scherm zien wij een kleine notch waarin de 16 megapixel selfiecamera is weggewerkt. Tot op heden is er eigenlijk nog niet veel spectaculairs te melden. Aan de achterzijde is dit echter wel anders.

Achterzijde

Wanneer de F15 zijn achterzijde laat zien zal direct het oog vallen op de viertal camera’s die in de linker bovenhoek zijn geplaatst. Hier zit dan ook de grote kracht van de nieuwe F15. De hoofdcamera betreft een 48 megapixel camera. Deze wordt bijgestaan door een 8 megapixel ultrabreedhoeklens. Deze zelfde lens kan overigens ook prima als macrolens werken. Zonder problemen kun je objecten fotograferen op een afstand van 3 tot 8 cm. De andere twee lenzen zijn beide 2 megapixel. Het gaat hier dan nog om een zwart/wit lens en een dieptesensor.

Beschikbaarheid

Of de F15 ook in Nederland beschikbaar zal komen is nog onduidelijk. Wel is het duidelijk dat de F15 standaard geleverd zal worden met de MediaTek Helio P70 met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Zoals je mag verwachten ondersteunt de smartphone ook hun befaamde 20W VOOC 3.0 snellaadfunctie. In de doos zal hier dus de geschikte lader voor toegevoegd zijn. Een minpunt voor dit model is wellicht de software. De F15 zal uit de doos geleverd worden met Android 9. Mogelijk komt er op een later moment nog wel een update naar Android 10.

In India is men al begonnen met het accepteren van pre-orders. Hierbij heeft de klant de keuze uit de kleuren zwart of wit. De werkelijke verkoop zal in dat land op 24 januari van start gaan. Het is nog onduidelijk wanneer de F15 in Nederland beschikbaar is. Hier kan zomaar nog ruim een maand extra tussen zitten als er besloten wordt dat de smartphone ook hier in de verkoop mag gaan.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.