Opmerkelijk: vrouw klaagt Apple aan vanwege notch op iPhone XS

Een vrouw uit Amerika heeft besloten om Apple voor de rechter te brengen. De vrouw wil compensatie aangezien de iPhone XS toch over een notch beschikt. Op huidige afbeeldingen van deze smartphone is de notch niet duidelijk zichtbaar waardoor de indruk wordt gewekt dat de iPhone XS juist niet over deze notch beschikt.

Een vrouw uit Amerika heeft besloten om Apple voor de rechter te brengen. De vrouw wil compensatie aangezien de iPhone XS toch over een notch beschikt. Op huidige afbeeldingen van deze smartphone is de notch niet duidelijk zichtbaar waardoor de indruk wordt gewekt dat de iPhone XS juist niet over deze notch beschikt.

Notch

Het is niet de eerste keer dat in Amerika een dergelijke vreemde rechtzaak wordt gevoerd. Courtney Davis heeft besloten om een advocaat in te schakelen vanwege de aankoop van haar iPhone XS Max. De vrouw in kwestie dacht dat deze smartphone juist geen notch zou hebben. Deze informatie is enkel gebaseerd op de marketingafbeeldingen van Apple zelf.

Vanuit dit oogpunt heeft de vrouw wel weer een punt. Als je de afbeeldingen op de website van Apple gaat bekijken is de notch niet goed zichtbaar. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat de notch gewoon niet zichtbaar is. Enkel de camera en overige sensoren zijn wel redelijk zichtbaar.

Advocaat

Inmiddels heeft Courtney Davis een advocaat gevonden die haar wil bijstaan in deze kwestie.

“De afbeeldingen die de missende pixels op het scherm verbergen staan veelvuldig op de website van de verweerder en worden ook gebruikt in de advertentiecampagnes”, zo is te lezen in de aanklacht. “Aanklager Davis vertrouwde er op basis van deze beelden op dat de iPhone XS Max geen notch meer zou hebben aan de bovenkant van de telefoon.”

Dergelijke zaken duren doorgaans enkele jaren voordat er werkelijk een uitspraak komt. Wij verwachten dat Apple tegen die tijd wel een iPhone op de markt heeft gebracht waarbij de notch is vervallen en dus compleet randloos is.

Eisen

Wat de vrouw exact met deze rechtzaak wenst is nog niet helemaal duidelijk. Vooralsnog is de zaak kenbaar gemaakt aan de rechtbank. De vrouw zal vermoedelijk schadeloos gesteld willen worden in alle proceskosten en waarschijnlijk zal ze ook het aankoopbedrag van haar iPhone XS Max terugeisen.

Of de uitspraak ook gevolgen heeft voor andere eindgebruikers van deze smartphone is nog onduidelijk. Het is in ieder geval een zaak die wij toch eens gaan volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Volgens bronnen zal het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S10, vanaf 8 maart te koop zijn. Op 20 februari zal Samsung de nieuwe Galaxy S10 werkelijk gaan lanceren. De eerste exemplaren zullen dan dus ongeveer twee weken na lancering beschikbaar gaan komen. Of deze datum dan ook voor Nederland geldt is nog niet bekend.

Samsung Galaxy S10 vanaf 8 maart te koop

Volgend bericht
HTC heeft vandaag de Desire 12s officieel gelanceerd. Het model is niet meer dan een lichte upgrade van de bestaande Desire 12 en biedt dus in dat opzicht weinig nieuws aan. Het financieel geplaagde HTC hoopt dat op korte termijn deze smartphone wellicht nog wat extra geld in het laatje brengt om het tij te keren. Toch heeft HTC al te kennen gegeven dat ze nu volop inzetten op 5G en blockchaintechnologie.

HTC lanceert de Desire 12s

Gerelateerde berichten
Total
29
Share