Normaal gezien ben je toch erg voorzichtig met de iPhone. Het is niet de type smartphone die je snel op de bouw tegenkomt. Hier is een merk zoals CAT beter vertegenwoordigt. Toch zijn er twee recente gevallen bekend waarbij een iPhone een flinke val heeft overleefd en gewoon nog prima functioneerde.

Opmerkelijk: iPhones overleven val van extreme hoogte

Normaal gezien ben je toch erg voorzichtig met de iPhone. Het is niet de type smartphone die je snel op de bouw tegenkomt. Hier is een merk zoals CAT beter vertegenwoordigt. Toch zijn er twee recente gevallen bekend waarbij een iPhone een flinke val heeft overleefd en gewoon nog prima functioneerde.

Val uit kermisattractie

Het kermisseizoen is weer begonnen. En laten we dan ook eerlijk naar elkaar zijn, in elke attractie gaat de smartphone gewoon mee. En als je dan toch in een attractie zit met een schitterend uitzicht is het natuurlijk ook mooi om dit even vast te leggen op video. Dit laatste dacht Cansel Yildirim uit Orlando ook toen ze in de StarFlyer stapte. Op een hoogte van 137 meter glipte echter haar iPhone 7 uit haar handen.

Op de video is te zien dat de iPhone 7 deze val maakt. Nadat de iPhone 7 de grond raakt blijft de iPhone 7 echter filmen. Dit geeft ons in ieder geval de indruk dat hij in ieder geval op zijn rug is geland. Je krijgt in ieder geval wel een goed beeld hoe ver de iPhone 7 naar beneden heeft gedoken.

Tekst gaat onder de video door

Toeristische vlucht

Op 3 juli besloot Sarvinder Naberhaus een toeristische vlucht te maken met een vriendin. Het was dan ook niet gek dat al snel de iPhone er bij gepakt werd om de omgeving goed vast te leggen. Door de wind werd echter de iPhone uit de handen getrokken. Vanaf een hoogte van 300 meter nam de iPhone een neusduik richting aarde.

Toen het koppel eenmaal geland was werd de functie “Find my iPhone” geprobeerd. In eerste instantie leek er geen reactie meer te komen, maar bij de tweede poging was de locatie van de iPhone bekend. Op de genoemde locatie werd het nummer gebeld en gek genoeg werd de iPhone al werkend teruggevonden. Sterker nog, er was geen kras op terug te vinden.

I literally went into shock. ‘I asked this is this for real? Is that the same phone?'” and I said ‘this is a miracle phone, you can’t drop a phone 1000 feet and have it still work!’-Donna Johnson

De bovenstaande verhalen zijn uiteraard uniek. Dat je nu direct naar boven kijkt in de hoop een iPhone te vangen is dan ook helaas een kans die kleiner is dan de jackpot te winnen. Toch vonden wij deze opmerkelijke verhalen wel leuk om te delen. Het geeft maar eens aan hoeveel geluk iemand kan hebben, maar dat ook de duurste en meest fragiele smartphone soms nog wel eens sterk gebouwd kan zijn.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.