De OnePlus Z zal in juli het levenslicht zien.

OnePlus Z wordt mogelijk in juli gelanceerd

De OnePlus Z had naar alle waarschijnlijkheid tegelijk gelanceerd moeten worden met de OnePlus 8. Het coronavirus gooide helaas roet in het eten. Desondanks wordt de smartphone niet vergeten. De fabrikant wil het betaalbare model nu in juli lanceren. Dit weet een betrouwbare bron te melden.

Vreemde tijdlijn

Je kunt je afvragen of juli daadwerkelijk de maand is waarin de OnePlus Z zijn intrede zal doen. Toch hebben inmiddels twee betrouwbare bronnen soortgelijke berichten verspreid. Er lijkt dus toch een kern van waarheid in het verhaal te zitten. Dit betekent dat het model binnen nu en drie maanden daadwerkelijk gelanceerd is. Aan de andere kant moeten wij wel even nog onze vraagteken neerzetten bij de maand juli. Sinds de oprichting van OnePlus, in 2013, heeft enkel de OnePlus 2 zijn intrede in deze maand gemaakt. De tijdlijn van de OnePlus Z komt dus nu totaal niet overeen met datgene wat wij nu gewend zijn van de Chinezen.

Verwachtingen OnePlus Z

In tegenstelling tot de OnePlus 8 zal de nieuwe OnePlus Z geen gebogen schermranden kennen. In plaats hiervan zal er een ‘traditioneel’ scherm gebruikt worden. Deze keuze is natuurlijk gemaakt om de kosten van de smartphone verder te kunnen drukken. Ondanks deze bezuiniging zal het model alsnog een scherm hebben welke een verversingsfrequentie heeft van 90 Hz. Ditzelfde scherm zou aan de bovenzijde en in het midden een gat hebben voor de selfiecamera.

In eerste instantie werd er nog van uitgegaan dat de OnePlus Z over een tweetal camera’s zou beschikken aan de achterzijde. De komst van een drietal camera’s lijkt nu echter wel steeds zekerder te worden. De 48 MP hoofdcamera is hier een belangrijke speler in. Deze wordt daarnaast bijgestaan door een 16 MP en een 12 MP lens waarvan de functie’s nog niet bekend zijn.

Om de vertraging niet verder op te laten lopen heeft men andere keuzes moeten maken voor de hardware. Naar verwachting wordt de OnePlus Z daarom nu geleverd met de MediaTek Dimensity 1000. Dit is op zijn zachtst gezegd een opmerkelijke keuze vanuit de fabrikant. De chipset wordt bijgestaan door 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. De verwachting is dat er ook een model met 256 GB opslag leverbaar zal zijn. Om het geheel verder af te maken zal de OnePlus Z standaard 5G ondersteunen.

Prijs en beschikbaarheid

Een datum van lancering is helaas nog niet kenbaar gemaakt. Wij zullen ons nog even moeten vasthouden aan de maand juli. Doorgaans zal de smartphone binnen een week na lancering leverbaar zijn in China. In andere landen zal de OnePlus Z dan langzaamaan beschikbaar komen. Een adviesprijs is nog niet bekend, maar verschillende bronnen weten te melden dat wij rekening moeten houden met een prijsstelling van rond de € 450,=. Met deze prijsstelling heeft de fabrikant direct een mooie concurrent op de markt gezet voor de iPhone SE 2020, echter dan wel met 5G ondersteuning.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.