OnePlus

OnePlus ontslaat groot deel Europees personeel wegens tegenvallende cijfers

Omdat de resultaten flink tegenvallen, besloot OnePlus een groot deel van het Europese personeel te laten gaan. Zo kunnen ze de focus leggen op landen waar het wel goed gaat.

80 procent van personeel moet vertrekken

In bepaalde Europese landen zijn de gevolgen erg groot: er wordt tot wel 80 procent van het personeel ontslagen. Hierdoor blijven er nog maar erg kleine teams over, soms zelfs van slechts een paar personen. De zwaarst getroffen landen zijn Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Nederland en België lijken de dans te ontspringen.

Tegenover Engadget bevestigde OnePlus deze ontslagen. Al vertelden ze er wel bij dat het alleen maar om ‘normale herstructurering’ gaat. Ze willen focussen op de belangrijke landen en de herstructurering moet daarbij helpen.

OnePlus: hoe het tot hiertoe ging in Europa

Al vanaf het begin is OnePlus actief op de Europese markt. Ze openden ook een hoofdkantoor in Europa, in London. Daarna breidden ze flink uit en volgenden er kantoren in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Italië, Finland, Denemarken en Spanje. De kantoren in Spanje en Italië werden ondertussen alweer gesloten, dat gebeurde nadat ook daar eerst een groot deel van de werknemers werd ontslagen.

Het moment waarop deze ontslagen vallen is wel opmerkelijk te noemen. OnePlus bracht namelijk eerder deze maand de 8-serie uit.

Standaard afbeelding
Karolien Compiet
Karolien is gek op telecom en erg benieuwd wat de toekomst op dat vlak zal brengen. Door hierover te schrijven, houdt ze meteen ook jou op de hoogte!
Artikelen: 34

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.