OnePlus toont de One Concept met onzichtbare camera's achter het glas.

OnePlus One Concept getoond op de CES

Voorlopig hoeven wij nog niet te rekenen op een nieuwe smartphone vanuit OnePlus. Dit neemt echter niet weg dat de fabrikant momenteel werkt aan enkele nieuwe technieken. Vandaag toonde OnePlus hun One Concept. Het is een smartphone met een camera die achter het glas verdwijnt.

OnePlus One Concept in vogelvlucht

Wij hebben het hier uiteraard over een concept. Onderhuids heeft de fabrikant dan ook absoluut geen moeite gedaan om de smartphone van high-end specificaties te voorzien. Sterker nog, voor deze gelegenheid heeft men gewoon de bestaande 7T Pro uit het stof getrokken. Zowel het ontwerp als de onderliggende hardware komen exact overeen met deze eerder genoemde smartphone. Aan de achterzijde heeft men nog wel wat meer moeite gedaan. Zo zien wij het logo van de autosportfabrikant McLaren op de achterzijde staan. De achterzijde is ook nog eens luxe afgewerkt in Papaya Orange leder, een kleur die is gepatenteerd door McLaren.

‘Invisible camera’

De feature waar het momenteel om gaat is het laten verdwijnen van de camera’s aan de achterzijde. Wij zijn al gewend dat de lenzen vaak beschermd worden door glas, maar bij de One Concept verdwijnen deze lenzen ook wanneer deze niet in gebruik zijn. Hiervoor beschikt de smartphone over een speciaal stuk glas. Het glas kleurt compleet donker wanneer er een spanning op gezet wordt.

Dit laatste verklaart ook de samenwerking met McLaren voor deze specifieke One Concept. Bij enkele sportwagens wordt het glas namelijk ook donker wanneer hier spanning op wordt gezet. Op deze manier kan de zon geblokkeerd worden. Bij de One Concept is het vooral esthetisch erg mooi wanneer dit wordt toegepast.

Speciaal glas

Het speciale glas gaat echter nog wel wat verder dan enkel het laten verdwijnen van de lenzen. Het glas op de achterzijde van de One Concept dient ook als ND filter. In de wereld van de fotografie is dit een veelgebruikt filter. Het blokkeert simpelweg licht wat voor de camera te scherp zou zijn om goed vast te leggen. In plaats hiervan zal het filter de schaduw meer uitlichten waardoor ook in zeer felle omstandigheden er nog mooie foto’s gemaakt kunnen worden.

Toekomst?

Het is de vraag of OnePlus deze feature werkelijk zal toepassen. De fabrikant heeft al eens eerder aangetoond dat bepaalde nieuwe features wel tot de mogelijkheden behoren. De kosten overstijgen echter de baten bij een dergelijke smartphone, waardoor veel features weer in de stofkast verdwijnen. Ondanks de vele voordelen van het gebruik van dit glas zal ook deze nieuwe ontwikkeling mogelijk nooit toegepast worden. Voor dit jaar verwachten wij de functie in ieder geval nog niet, maar wellicht dat het op een bepaald punt alsnog toegepast zal worden. Wij kunnen hier enkel nog maar afwachten of het speciale glas uit de One Concept ooit nog toegepast zal worden.

Verwacht ook niet dat deze One Concept spoedig in de verkoop zal gaan hoe mooi de smartphone er ook uit ziet. De smartphone is enkel gemaakt om hun nieuwste techniek te tonen op de CES.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.