De interesse van OnePlus in de markt voor smartphones uit het middensegment verraste velen, hoewel we vermoeden dat het Chinese bedrijf de prijzen van zijn eersteklas apparaten niet laag genoeg kon houden om nog steeds het label van 'vlaggenschipmoordenaars' te verdienen. Met de OnePlus Nord 2 wil de fabrikant de expansie in het middensegment verder uitbreiden.

OnePlus Nord 2 komt in het tweede kwartaal

De interesse van OnePlus in de markt voor smartphones uit het middensegment verraste velen, hoewel we vermoeden dat het Chinese bedrijf de prijzen van zijn eersteklas apparaten niet laag genoeg kon houden om nog steeds het label van ‘vlaggenschipmoordenaars’ te verdienen. Met de OnePlus Nord 2 wil de fabrikant de expansie in het middensegment verder uitbreiden.

Populaire serie

Helaas, de eerste versie van OnePlus op een smartphone uit het middensegment, was de One Plus X een commerciële mislukking, ook al werd de telefoon behoorlijk gewaardeerd door fans vanwege het ontwerp.

De nieuwe OnePlus Nord- telefoons lijken daarentegen erg populair te zijn en niet alleen in die markten waar het Chinese bedrijf bekend staat om zijn enorme pool van fans. De middenklasse OnePlus Nord N10 5G en N100 zijn bijvoorbeeld enorm populair in de VS, om nog maar te zwijgen van het feit dat deze telefoons erg goed verkopen in India en in veel Europese landen. Na het succes van de Nord N10 5G en N100, is OnePlus van plan om nog een andere telefoon uit de Nord- serie te lanceren . Deze keer zal het bedrijf echter niet langer een Qualcomm-chipset gebruiken zoals tot nu toe, maar een MediaTek SoC (system-on-chip) opnemen, die doorgaans goedkoper is.

OnePlus Nord 2 zonder Qualcomm

AndroidCentral meldt dat betrouwbare insider-bronnen beweren dat de volgende mid-range smartphone van OnePlus Nord 2 zal heten en dat deze zal worden aangedreven door MediaTek’s Dimensity 1200-chipset, een nieuwe SoC die in januari officieel werd onthuld . De Dimensity 1200-chipset van MediaTek is meestal bedoeld voor vlaggenschip-smartphones en is gebouwd op een 6nm-proces. Wat nog belangrijker is, de chipset wordt geleverd met wereldwijde 5G- connectiviteitsondersteuning, acht processorkernen en een Mali-G77 GPU (grafische verwerkingseenheid).

Op papier is de Dimensity 1200 veel beter dan alle andere Qualcomm’s 700-serie chipset, wat waarschijnlijk de belangrijkste reden is waarom OnePlus MediaTek koos als enige chipsetleverancier voor zijn aankomende Nord 2 mid-range smartphone. Als de prijs van de Nord 2 klopt, wordt dit weer een enorme overwinning voor OnePlus en zijn klanten.

De nieuwe OnePlus Nord 2 wordt ergens in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht. Nu de geruchtenstroom op gang is gebracht zal er binnenkort zeker meer informatie hierover naar buiten komen.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.