OnePlus kondigt fusie met Oppo aan

De OnePlus 8 Pro komt mogelijk al in het eerste kwartaal van 2020.

Vijf maanden nadat OnePlus en Oppo besloten om hun respectievelijke R&D-teams samen te voegen , hebben de twee bedrijven vandaag aangekondigd dat OnePlus “verder zal integreren” met Oppo. Met andere woorden, de twee bedrijven fuseren.

OnePlus blijft zelfstandig opereren

Onder de voorwaarden van de diepere samenwerking zullen de twee smartphonemerken teams en middelen delen, zoals ze in het verleden discreter hebben gedaan. Niettemin zal OnePlus “onafhankelijk kunnen opereren”.

OnePlus werkt al jaren stilletjes samen met Oppo en deze laatste stap lijkt meer over de zakelijke kant te gaan, dus vanuit consumentenperspectief zou er niet veel moeten veranderen. In ieder geval voorlopig.

In een verklaring zei OnePlus dat de nieuw aangekondigde fusie betekent dat het “meer middelen bij de hand heeft om nog betere producten voor je te maken”. De stap moet het ook mogelijk maken om “efficiënter te zijn, bijvoorbeeld door snellere en stabielere software-updates te brengen” naar zijn smartphones.

Hoe het dat wil bereiken, moet echter nog blijken. OnePlus en Oppo hebben momenteel onafhankelijke softwareteams, dus tenzij de twee in de toekomst nauwer op elkaar aansluiten, is het moeilijk in te zien hoe dat zou kunnen.

De fusie van OnePlus en Oppo kan ook leiden tot meer betaalbare OnePlus-telefoons. De Nord 2 zal naar verwachting een rebranded Realme X9 Pro zijn – Realme is een andere Oppo-dochteronderneming – en de Nord N100 van vorig jaar was een rebranded Oppo A53. Alleen de tijd zal leren hoe de werkelijke uitkomst van deze fusie eruit zal zien voor consumenten. Maar op dit moment lijkt het er zeker op dat Oppo en OnePlus ernaar streven de volgende Huawei en Honor te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Honor 50-serie officieel gelanceerd met Google-apps

Honor 50-serie officieel gelanceerd met Google-apps

Volgend bericht

Huawei heeft vandaag de Mate 40 Pro officieel gelanceerd.

Huawei Mate 50 mogelijk geannuleerd

Gerelateerde berichten

Total
1
Share