De OnePlus 9 lijkt in maart 2021 te worden aangekondigd.

OnePlus Clover komt met enorme 6000 mAh accu

Tot op heden moesten wij de Clover nog als een mysterieuze smartphone van OnePlus beschouwen. Inmiddels zijn een groot deel van de specificaties gelekt. Het belooft een betaalbare smartphone te worden, echter dan wel een model met een 6000 mAh accu. Aan standby-tijd of spreektijd is er dus geen gebrek.

Accuduur twee dagen

De OnePlus Clover zal gaan beschikken over een 6000 mAh. Met deze accu hoopt de fabrikant een standby-tijd van twee dagen te kunnen garanderen. Om dit te bewerkstelligen zal er onderhuids wel wat aangepast moeten worden. Verwacht hier dus geen high-end specificaties. Dit laatste is echter ook helemaal niet de opzet van het model, want hij moet immers betaalbaar blijven.

Volgens eerste berichten beschikt de Clover over een 6.52 inch LCD-scherm. De resolutie bedraagt 1560 bij 720 pixels en dat is relatief laag in vergelijking met andere smartphones. Hier is dan mogelijk ook de eerste winst voor de standby-tijd.

Qua rekenkracht hoeven wij dus ook niet al te veel te verwachten. De Clover wordt geleverd met een Snapdragon 460 chipset in combinatie met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Op zich geen verkeerde cijfers, maar het geeft wel direct het goede beeld dat het om een budget smartphone gaat.

Camera

De Clover zal de beschikking gaan krijgen over een drietal camera’s op de achterzijde. De hoofdcamera zou een 13 MP camera zijn. Deze wordt verder ondersteunt voor een tweetal 2 MP cameralenzen. Mogelijk gaat het om een macrolens voor foto’s van heel dichtbij en dieptesensor die helpt bij het maken van portretfoto’s. De exacte details zullen mogelijk pas bij de lancering kenbaar gemaakt worden.

Op deze zelfde achterzijde zien wij ook een vingerafdrukscanner terug.

OnePlus Clover budgetsmartphone

Uit de bovenstaande specificaties kunnen wij direct opmerken dat de nieuwe Clover een zeer betaalbare smartphone zal worden. Zelf heeft de fabrikant nog geen woord losgelaten over de nieuwe Clover. Wel is het de verwachting dat het model dit jaar nog op de markt zal verschijnen. Over een eventuele beschikbaar in Nederland is dus helaas nog niets bekend. Volgens bronnen moeten wij wel rekening houden met een adviesprijs van rond de € 200,=.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.