OnePlus heeft de marketingafdeling aan het werk gezet voor de aankomende OnePlus Nord.

OnePlus bevestigt komst betaalbare smartphone

Al langer gaan er de geruchten rond dat de OnePlus Z mogelijk zijn opwachting zal maken. Heel veel concrete informatie is er nog niet over de smartphone. De fabrikant zelf heeft nu de eerste stap gezet om wat meer details prijs te geven. Hierbij maakt de marketingafdeling er handig gebruik van de geruchten in de afgelopen periode. Zo is er een Instagram-pagina opgezet waar wordt gesproken over de “OnePlus Lite Z Thing”.

Eerste afbeeldingen

Tot op heden moesten wij het nog doen met renders van de smartphone. Inmiddels zijn er op het internet afbeeldingen opgedoken vanuit de marketingafdeling. Zo zien wij een afbeelding voorbij komen waarbij de smartphone nog getekend wordt en dus nog in de kinderschoenen lijkt te staan. Een andere afbeelding is wat meer concreet en staat hierboven afgebeeld. De naam Nord wordt niet direct genoemd, maar je kunt het wel deels afleiden uit de bovenstaande foto. Al eerder wisten wij te melden dat de vermoedelijke OnePlus Z door het leven zou gaan als de OnePlus Nord. Deze afbeeldingen lijken de nieuwe naam te bevestigen.

Lancering Nord

OnePlus heeft al zelf aangegeven dat de OnePlus Nord waarschijnlijk zijn opwachting in juli zal maken. Een exacte datum is er helaas nog niet. Wel is duidelijk dat de Nord vrijwel zeker in Europa leverbaar zal worden. De fabrikant heeft aangegeven dat deze betaalbare smartphone in eerste instantie in kleine oplages verspreid zal worden. Hierbij is gekozen voor India en Europa.

Geheel onlogisch is deze keuze niet. De Nord kan volgens OnePlus hier het beste presteren. De smartphones van de fabrikant verkopen in deze werelddelen het beste. Daarnaast wil men het fiasco rondom de recentelijke gelanceerde OnePlus 8 niet nogmaals herhalen. Bij deze smartphone was er een langere tijd onvoldoende voorraad en kon het model dus tijdelijk niet geleverd worden. Men heeft hier dus van geleerd.

Verwachtingen

Voor wat er nu bekend is van de aankomende Nord moet het een high-end smartphone worden voor een zachte prijs. Veel bronnen weten te melden dat wij moeten denken aan een prijskaart van rond de € 300,= tot € 350,=. Hiervoor krijg je dan een smartphone met de Snapdragon 765 chipset inclusief 5G ondersteuning. Aan de achterzijde zien wij een viertal camera’s terug. De chipset wordt ondersteunt door 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Voor het scherm heeft men gekozen voor een 90 Hz 6.4 inch OLED-scherm.

Wanneer er meer duidelijkheid komt over de OnePlus Nord en diens lancering laten wij dit uiteraard direct weten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.