De nieuwe OnePlus 9 Pro laat niets meer aan de verbeelding over.

OnePlus 9 Pro lekt nu al grotendeels uit

We zullen er nog maanden op moeten wachten, maar de OnePlus 9 Pro is nu al grotendeels in beeld en specificaties uitgelekt. De informatie is vandaag op het internet gedeeld door een relatief betrouwbare bron. Houd er rekening mee dat bepaalde details vóór de lancering kunnen veranderen, omdat de OnePlus 9 Pro zich nog in de prototypefase bevindt. 

Maximaal vier camera’s

De camera’s zijn gecentreerd rond een herziene camerabobbel in de linkerbovenhoek van de achterkant die plaats biedt aan maximaal vier sensoren. De grotere camera’s fungeren waarschijnlijk als de hoofd- en ultrabrede shooters, terwijl de kleinere kunnen fungeren als respectievelijk macro- en dieptesensoren. Al deze camera’s zijn gekoppeld aan een tweekleurige LED-flitser en een kleine microfoon voor het opnemen van video. Helaas is er op dit moment geen informatie over de cameraspecificaties of functies beschikbaar.

Elders aan de achterkant kunnen gebruikers het bijgewerkte OnePlus-logo en -merk vinden. Wat betreft het constructiemateriaal, zegt Hemmerstoffer dat OnePlus voor glas is gegaan, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat het merk plastic gebruikt op zijn vlaggenschepen zoals Samsung dat nog wel doet.

OnePlus 9 Pro met gebogen schermranden

Als je de OnePlus 9 Pro omdraait, zie je een heel vertrouwd uiterlijk. Net als de OnePlus 8 Pro heeft het een display met gebogen rand met extreem dunne randen en een klein gaatje in de hoek voor de selfiecamera.

Het vlaggenschip van volgend jaar zal echter iets kleiner zijn. Waar het 2020-model een 6,8-inch scherm bood, heeft het 2021-model een 6,55-inch paneel. 

Android 11 en Oxygen OS 11 zullen je de kans geven om volledig te profiteren van het scherm, dat ook een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz zou moeten bieden. Er is nog geen woord over de batterij, maar de nieuwste 65W-snellaadtechnologie van het bedrijf valt te verwachten op de OnePlus 9 Pro.

Overigens zit er tussen de voor- en achterpanelen een aluminium frame met een USB-C-poort en luidspreker aan de onderkant, een volumeknop aan de linkerkant en de aan / uit-knop en waarschuwingsschuifregelaar aan de rechterkant. Het enige dat ontbreekt, hoewel niet bijzonder verrassend, is een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Hardware

Net als de standaard OnePlus 9 lijkt de OnePlus 9 Pro aan de binnenkant te zijn uitgerust met Qualcomm’s Snapdragon 875 . Dat laatste is nog niet aangekondigd, maar over een paar weken zal het officieel zijn. Kopers van het vlaggenschip kunnen ook standaard 8 GB RAM en 256 GB intern geheugen verwachten. Als u echter bereid bent wat meer geld uit te geven, kunnen er versies met maximaal 12 GB RAM en 512 GB opslag beschikbaar worden gesteld.

Lancering

De aankondiging van de OnePlus 9 Pro staat gepland voor maart, zoals vandaag wordt bevestigd door Hemmerstoffer. Tijdens het evenement zal ook de OnePlus 9 worden geïntroduceerd, waarbij beide apparaten kort daarna in de schappen liggen. Het gerucht gaat dat de OnePlus Nord SE rond dezelfde tijd zou kunnen verschijnen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.