Een IP68-certificering komt waarschijnlijk naar de OnePlus 9 Pro.

OnePlus 9 Pro krijgt IP68-certificering

OnePlus is nooit een grote fan geweest van officiële IP-classificaties voor water- en stofbestendigheid vanwege de bijbehorende kosten. Maar met de OnePlus 9 Pro zal het hoe dan ook aandringen op een officiële beoordeling. Hiermee wordt dit het eerste vlaggenschip van het merk met deze certificering.

Niet het eerste model

Tipster Max Jambor heeft (via Voice ) onthuld dat de OnePlus 9 Pro 5G standaard zal worden geleverd met echte water- en stofbestendigheid in de vorm van een officiële IP68-classificatie. Het nieuws betekent dat eigenaren hun smartphone tot 30 minuten onder water kunnen dompelen op een maximale diepte van 1,5 meter. Als gevolg hiervan lijkt de OnePlus 9 Pro pas het tweede OnePlus- apparaat te worden dat een officiële IP-classificatie biedt. De eerste was de OnePlus 8 Pro, die hiervan profiteerde onder druk van klanten en Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. 

Andere OnePlus 9 modellen

Verwacht echter niet dat de hele OnePlus 9-serie een officiële certificering voor water- en stofbestendigheid biedt. Jambor denkt dat het zal worden overgeslagen op de ‘standaard’ OnePlus 9 en mysterieuze OnePlus 9E . Deze beslissing is waarschijnlijk gerelateerd aan de kosten, maar dat betekent niet dat er helemaal geen vorm van waterdichtheid zal zijn. In plaats daarvan zullen de toestellen waarschijnlijk in de voetsporen treden van de OnePlus 7 Pro door minimale ‘waterbestendigheid’ te bieden zonder IP-classificatie. Enige garantie wordt hier natuurlijk niet op verleend en je kunt je dus afvragen wat je hier nu werkelijk aan hebt.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.