Hasselblad en OnePlus hebben de handen ineengeslagen voor de OnePlus 9 Pro.

OnePlus 9 Pro komt met Hasselblad camera-setup

De OnePlus 9 Pro komt volgens nieuwe beelden met een Hasselblad camera-setup aan de achterzijde. Dit heeft Youtuber Dave2D naar buiten weten te brengen. In lijn met eerdere lekken, pronken de hands-on foto’s van de OnePlus 9 Pro met een bijgewerkt camera-ontwerp met de hoofdsensor, een ultrabreed alternatief en twee andere snappers.

Vernieuwd camerasysteem

De twee andere camera’s kunnen mogelijk verklaart worden. De eerste lijkt een telelenscamera te zijn die 3,3x optische zoom ondersteunt, hoewel dat rare aantal te wijten kan zijn aan vroege software en het eindproduct mogelijk een 3x-lens gebruikt. De vierde camera is een beetje mysterieuzer – het kan een dieptesensor, een macrocamera of een ander kleurenfilter zijn. 
De camera-indeling wordt gecomplementeerd door een LED-flitser en wat lijkt op een laser-autofocussysteem. Misschien wel het meest interessante detail met betrekking tot de cameramodule van de OnePlus 9 Pro 5G is de branding.

OnePlus 9 Pro samenwerking

Nokia en Sony zijn in het verleden een samenwerking aangegaan met ZEISS op hun camera’s en Huawei heeft al geruime tijd een deal met Leica. OnePlus, zo blijkt, ontwikkelt zijn volgende generatie smartphonecamera’s met Hasselblad.

De samenwerking is bevestigd door tipsters Max Jambor en Max Weinbach, die er allebei enthousiast over lijken. Of er een aanzienlijke verbetering is in de kwaliteit van de camera waardoor OnePlus op één lijn staat met Samsung en anderen, valt nog te bezien. OnePlus heeft bevestigd dat het zwaar investeert in mobiele fotografie, maar de ZEISS- en Leica-pacten uit het verleden waren nogal tegenvallend.

Gebogen schermrand

Als je het OnePlus 9 Pro 5G-prototype omdraait, wordt een display met gebogen schermrand weergegeven met de gebruikelijke zaken – dat zijn dunne randen, een dikkere kin en een klein gaatje in de linkerbovenhoek voor de selfiecamera.

Volgens de gelekte foto’s ondersteunt het meegeleverde scherm een ​​Quad-HD + resolutie en werkt het standaard op 120Hz, maar er is een basisverversingssnelheid van 60Hz voor degenen onder u die de levensduur van de batterij zo veel mogelijk willen verlengen.

Over de levensduur van de batterij gesproken, eerder gelekte informatie heeft bevestigd dat het volgende vlaggenschip van OnePlus 45 W draadloos opladen en 65 W bedraad opladen ondersteunt. Helaas is er nog geen woord gesproken over de capaciteit van de batterijcel. 

Hardware

Qua specificaties schommelt het prototype OnePlus 9 Pro-apparaat met 256 GB interne opslag in combinatie met 11 GB RAM volgens de app Instellingen. Dat komt waarschijnlijk door de pre-release software, en het echte aantal zou 12 GB kunnen zijn.

Wat betreft de chipset, OnePlus heeft bevestigd dat het binnenkort ten minste één telefoon zal lanceren met Qualcomm’s Snapdragon 888 aan boord en de OnePlus 9 Pro is vrijwel zeker dat apparaat.

Dit alles is gekoppeld aan een bijgewerkt frame dat nog steeds de allerbelangrijkste Alert Slider bevat, maar lijkt dunner dan normaal. Net als de OnePlus 9 Pro biedt het vlaggenschip uit 2021 een IP68-classificatie voor water- en stofbestendigheid.

Prijs en lancering

De premium OnePlus 9 Pro zal naar verwachting ergens volgende maand worden aangekondigd. Het wordt vergezeld door de standaard OnePlus 9, die ook wordt aangedreven door de Snapdragon 888, en het betaalbare vlaggenschip OnePlus 9E, dat de nieuwe Snapdragon 870 zou moeten gebruiken . 

De zendingen beginnen waarschijnlijk kort na de onthulling in Europa. Er is weinig bekend over de prijs, maar een startprijs van € 949,- lijkt ongeveer goed.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1141

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.