De OnePlus 8 Pro komt mogelijk al in het eerste kwartaal van 2020.

OnePlus 8 Pro lekt zowel in details als in beeld

Recentelijk hebben wij kennis mogen maken met de OnePlus 7 Pro, maar nu duiken er al details op over zijn opvolger. Vandaag is de OnePlus 8 Pro in beeld als in details gelekt. De details en foto geven een duidelijk beeld welke kant de fabrikant op wil met de aankomende OnePlus 8 Pro.

Geen pop-out

De smartphone die de fabrikant dit jaar lanceerde is goed ontvangen. Dit komt mede door het volledig scherm aan de voorzijde. Ook de pop-out camera lijkt steeds meer aan populariteit te winnen. Hierin was OnePlus vrijwel de eerste fabrikant met een succesvolle smartphone met dit nieuwe mechanisme. Toch kreeg de fabrikant wel de nodige kritiek te verwerken nadat de OnePlus 7 Pro ook met de pop-out camera was uitgerust. De fabrikant kreeg vooral het verwijt dat het systeem erg duur is en hierdoor de prijs van de smartphone enorm zou opdrijven.

Het is juist deze laatste reden waarom de nieuwe OnePlus 8 Pro zonder pop-out camera wordt geleverd. In plaats hiervan zal de smartphone geleverd worden met een gat in het scherm waar de cameralens in is verwerkt. Wij kunnen dit het beste vergelijken met het scherm van de huidige Galaxy S10.

Scherm

Zoals gezegd krijgt de OnePlus 8 Pro de beschikking over een ‘Infinity-O’ AMOLED scherm. Volgens bronnen wordt dit wederom een 90 Hz scherm. Het scherm vloeit ook in de zijkant door. Hierdoor komt de smartphone uit op een 6.65 inch scherm. Hierdoor wordt het scherm slechts een fractie kleiner. De contrastratio zal ook iets wijzigen. Dit komt mede doordat de OnePlus 8 Pro iets langer is, maar wel in de breedte juist weer smaller is geworden. Volgens bronnen is de afmeting 165.3 x 74.4 x 8.8 mm voor het aankomende vlaggenschip.

Camera

Als wij naar de achterzijde kijken wordt het direct duidelijk dat de OnePlus 8 Pro op het gebied van camerawerk ook weer een upgrade kan verwachten. Men heeft hier wederom gekozen voor een verticale setup zoals dit duidelijk op de foto te zien is. De vierde sensor wordt vermoedelijk een Time-of-Flight sensor. Hierdoor krijgt de OnePlus 8 Pro ook AR mogelijkheden of sterk verbeterde portretfotografie. Deze sensor is ook te vinden op de Galaxy Note 10. Welke resoluties elke cameralens afzonderlijk heeft is tot op heden onbekend. Je mag echter wel verwachten dat de fabrikant hier een serieuze upgrade in zal doorvoeren.

Ondersteuning 5G

Zoals je mag verwachten zal de OnePlus 8 Pro de ondersteuning bieden voor het draadloos laden. Daarnaast wordt Warp Charge 30T verwacht in combinatie met een flinke accu. Momenteel beschikt de 7T Pro over een 4085 mAh accu. Het nieuwe vlaggenschip moet minimaal ditzelfde gaan aanbieden, maar mogelijk gaat hij hier nog wat overheen.

De sterke verwachting is dat de smartphone geleverd zal worden met de nieuwe Snapdragon 865 chipset. Minimaal kun je rekenen op 8 GB werkgeheugen, maar er zullen ook varianten beschikbaar komen met zelfs 12 GB werkgeheugen. Op dat gebied is OnePlus zeker geen onbekende en wordt veelal bij exclusieve modellen toegepast. De OnePlus 8 Pro zal standaard Android 10 gaan ondersteunen. Het is echter de vraag of de smartphone ook standaard 5G zal gaan aanbieden. De fabrikant gaf in eerder verklaringen aan dat het aanbod van 5G-netwerken nog minimaal is. Hierdoor is het nog niet rendabel om een dergelijke smartphone op de markt te zetten. Hierbij gaf OnePlus het land India op als voorbeeld. Hierin loopt het land nog ver achter met de implementatie van de benodigde 5G infrastructuur terwijl het voor OnePlus wel een belangrijke afzetmarkt is.

Beschikbaarheid

Als wij de agenda van OnePlus er bij pakken kunnen wij de OnePlus 8 Pro logischerwijs in mei van volgend jaar verwachten. Het is echter opmerkelijk dat er nu al informatie lekt over de smartphone. Dit kan betekenen dat de smartphone dichterbij is dan wij denken. Veel fabrikanten kiezen juist voor een lancering in het eerste kwartaal. Het is goed mogelijk dat de lancering van de OnePlus 8 Pro ook naar het eerste kwartaal van volgend jaar wordt verschoven. Met deze zet kan de fabrikant direct de concurrentie aan gaan met fabrikanten zoals Samsung en Huawei. De tijd zal ons leren welke plannen OnePlus heeft met de nieuwe OnePlus 8 Pro.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.